Odlični rezultati na takmičenjima učenika T.Š.“Nikola Tesla“

Tehnička škola „Nikola Tesla“sa domom učenika -Kostolac, predstavlja vodeću obrazovnu ustanovu u Braničevskom okrugu. Upotreba savremenih nastavnih metoda i podizanje kvaliteta nastave dovelo je do rezultata na brojnim takmičenjima. U poslednje vreme škola pokazuje veoma dobre rezultate što je pokazatelj dobrog rada i zalaganja zaposlenih.

20160617_120041

 

Povodom odličnih rezultata na takmičenjima  gosti u „Stil“ radiju bili su:

Milan Stojanović, učenik II razreda (obrazovni profil : tehničar mašinske energetike) i njegov mentor profesor Dragoslav Damjanović

Srećko Stojadinovic, učenik I razreda (obrazovni profil: rudarski  tehničar)

Aleksandar Bogunović, učenik II razreda  (obrazovni profil: tehničar mašinske energetike)

Petar Vefić, učenik IIrazreda  (obrazovni profil : rudarski tehničar)

– Direktor T.Š.“Nikola Tesla“ Goran Nestorović.

 

Milan Stojanović je osvojio III mesto na Republičkom takmičenju srednjih mašinskih škola u Kragujevcu.

Organizatori takmičenja bili su Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Zajednica mašinskih škola Srbije. Prema rečima Milana sa pripremama za takmičenje počeo je tokom prvog polugodišta, što je zahtevalo veliku vremensku žrtvu.

„Na takmičenju nas je bilo 26 -oro i gledajući završnu listu možemo zaključiti ko se koliko spremao i ko je koliko vremena uložio u pripreme. Bilo je teško, rad se isplatio i zadovoljan sam svojim rezultatom “ dodao je Stojanović.

 

Profesor Dragoslav Damjanović je istakao da je u poslednje vreme povećano interesovanje za učešće na takmičenjima iz stručnih predmeta, pogotovo iz oblasti statike motornih vozila i modeliranja. On je dodao da se sa planom pripreme za nova takmičenja kreće od septembra  i da Milan ima pravo da se ponovo takmiči i sada očekuju još veći uspeh.

 

Na školskoj olimpijadi u Vranju učenici T.Š.“Nikola Tesla“ ekipno su osvojili drugo mesto.

Pojedinačno

I  mesto – Petar Vefić

VIII mesto – Srećko Stojadinović

XV mesto – Aleksandar Bogunović

 

Osvajač I mesta na školskoj olimpijadi u Vranju, Petar Vefić je istakao da su i prošle godine imali zapažene rezultate na takmičenju. Osvojili su II mesto ekipno i I mesto pojedinačno.

 

Prema rečima direktora T.Š. „Nikola Tesla“ Gorana Nestorovića škola ima puno razumevanja za učenike koji ostvaruju zapažene rezultate na takmičenjima .

Tehnička škola vodi računa o najboljim učenicima. Prioritet u radu sa učenicima je da ne osećaju školu kao nešto što će da ih opterećuje u bavljenju sportom i drugim oblastima u kojima su se pokazali kao uspešni.

„Mi izlazimo u susret svim takvim učenicima ali ne tako što ćemo da im upisujemo ocene i opravdavamo časove. Želimo da od njih napravimo stručnjake, tako što posvećujemo dosta vremena pa čak i više nego što je predviđeno našim radnim obavezama, baš zato što želimo da pomognemo tim učenicima, da se radujemo njihovim uspesima i da osećamo da smo i mi deo njihovog uspeha i da smo ugrađeni u njihov uspon“ .

Kao glavne tačke u pogledu rada škole direktor je naveo obogaćivanje obrazovnih profila i nastavnih učila koja se koriste u nastavi.

U budućnosti, škola ima u planu inteziviranje saradnje sa privredom kroz dualno obrazovanje (izvođenje praktične nastave i u školi i u privrednim organizacijama), kako bi učenici pored teoriskog gradiva stekli i praktično znanje tamo gde se primenjuje određenja struka.

 

U Tehničkoj školi  „Nikola Tesla“ postoje tri obrazovna profila: mašinstvo i obrada metala, elektrotehnika i rudarstvo i geologija. U školskoj  2016/17 godini planiran je upis devet odeljenja.

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!