Akcija čišćenja Kostolca povodom Svetskog dana zaštite životne sredine

U organizaciji Ekopokreta Kostolac danas je povodom Svetskog dana zaštite životne sredine održana akcija čišćenja Kostolca,koju su podržali Gradska opština Kostolac i omladina Srpske napredne stranke.

 

Svetski dan zaštite životne sredine – 5. jun – obeležava se danas u više od 100 zemalja širom sveta u cilju da se utiče na ljude da se ujedine i deluju kako bi se obezbedila čistija, zelenija i sjajnija budućnost za buduće generacije.

 

Akciju čišćenja Kostolca otvorili su predsednik Ekopokreta Kostolac Milosav Andrejić,  Nikola Đapić sekretar  Mesnog odbora Srpske napredne stranke i predsednik omladine Srpske napredne stranke kao i zamenik predsednika Gradske opštine Kostolac Saša Grubetić.

IMG_20160605_092003

„Budući da se zaštita životne sredine ne ogleda samo u čišćenju, već  i u mnogim drugim činiocima koji doprinose  očuvanju  životne sredine ,mi ćemo se potruditi da koliko možemo u granicama naših mogućnosti  uradimo što više da bi nama i generacijama koje dolaze bilo još bolje“-rekao je predsednik Ekopokreta Kostolac Milosav Andrejić.

 

 

IMG_20160605_092017

Prema rečima Nikole Đapića sekretara Mesnog odbora Srpske napredne stranke i predsednika omladine Srpske napredne stranke lokacije koje će biti obuhvaćene akcijom čišćenja su sledeće :oko hotela, ulica Jadranska, Sportska hala, centar Kostolca,park i fontana. On je dodao da će biti još jedna akcija u junu povodom Dana Dunava kada će se čistiti plaža.

 

„Nastojaćemo da i u budućnosti podržimo sve akcije ovog tipa kao i da sami pokrenemo što više istih.Kao što mnogi građani znaju mi smo u prošlosti imali par sličnih akcija kada smo čistili Kostolac nakon izbornih kampanja od plakata i drugog propagandnog materijala. Ovim putem apelujem na sve građane Kostolca ,a posebno na omladinu bez obzira na političku pripadnost jer to ne sme igrati ulogu u ovakvim akcijama. Kao što stara izreka kaže na mladima svet ostaje ,pa tako i  mi iz omladine volimo da kažemo na nama mladima Kostolac ostaje“ – dodao je  Nikola Đapić.

 

 

IMG_20160605_092012

Ovom prilikom još jednom smo podsetili građane i građanke  Kostolca na važnost brige o životnoj sredini i njenom očuvanju.Mladi igraju veoma važnu ulogu u pokušaju da se odgovori na rizike u okruženju i očuva životna sredina za buduće generacije, a može se reći i za sadašnje generacije mladih koje očekuje duži životni vek.

 

Svetski dan zaštite životne sredine prvi put je obeležen 1972. godine i predstavlja glavni alat pomoću kog Ujedinjene nacije stimulišu podizanje globalne svesti o značaju zaštite životne sredine.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!