Predsednica Gimnastičkog saveza Srbije Aleksandra Ristić uručila odgovarajuće priznanje Petru Vefiću

Kostolac je danas bio domaćin I Kola Gimnasticke Lige Srbije .Učestvovali su dečaci od 8 do 14 godina koji su se u različitim selekcijama takmičili u obaveznim i slobodnim sastavima .

 

20160604_115110

Predsednica Gimnastičkog  saveza Srbije Aleksandra Ristić pre  početka takmičenja  uručila je  članu gimnastičkog kluba „Partizan “ Kostolac odgovarajuće priznanje za osvojeno  9. mesto na Evropskom  prvenstvu  u sportskoj gimnastici u Bernu u Švajcarskoj.

 

20160604_121449

 

 

Predsednik Gradske opštine Kostolac Ivan Savić se tom prilikom ispred lokalne samouprave i G.o. Kostolac zahvalio Мinistarstvu omladine i sporta i Gimnastičkom  savezu  Srbije i dodao da mu je drago da je Kostolac domaćin ovog takmičenja i da rezultate  koje je postigla  Sportska organizacija „Partizan“ prate svi državni činioci od Ministarstva preko Gimnastičkom  savezu  Srbije , a sada i lokalna samouprava.

„Sa nama je naš istaknuti sportista junior Petar Vefić koji je na Evropskom  prvenstvu osvojio 9. mesto.Samim tim što je takmičar iz Kostolca to daje težinu i gradu Kostolcu i Sportskoj  organizaciji „Partizan“ iz Kostolca.Rad sa mlađim kategorijama postoji , što pokazuju rezultati u prošlosti kako u Evropskom tako i u Svetskom sportu.Želim da se zahvalim trenerima koji se bave ovom talentovanom decom kao i njihovim roditeljima na razumevanju ,da i dalje budu uz njih da im daju podršku a rezultati će doći sami po sebi uz podršku svih nas koji treba da brinemo o mladima „- rekao je predsednik Gradske opštine Kostolac Ivan Savić.

 

 

20160604_120307

 

Snežana Lakićević počasna predsednica Gimnastičkog  saveza Srbije čestitala je Petru Vefiću i njegovom treneru Duji Maroviću i reprezentaciji Srbije na izuzetnom uspehu.Ona je istakla da smo mi u ovom trenutku u regionu najuspešnija zemlja u gimnastici i ekipno i pojedinačno.

„Fascinantno je da Petar za dva dana takmičenja od dvanaest vežbi , šest  prvog i šest  drugog dana nije imao ni jednu grešku.,što govori da pored toga što je dobar vežbač on je i stabilna ličnost koja je uspela da iznese sve te napore“ – dodala je Snežana Lakićević.

 

20160604_114532

Petrar Vefić član gimnastičkog kluba „Partizan “ Kostolac zahvalio se svima koji su mu pružili podršku.

„Takmičenje dobro prošlo ,  konkurencija je bila jaka , dao sam sve od sebe. Očekivao sam finale jer sam se za dosta spremao. Poslužila me je sportska sreća da oba dana odradim maksimum i osvojim 9. mesto“- dodao je Vefić.

20160604_115120

Predsednica Gimnastičkog  saveza Srbije Aleksandra Ristić je istakla da smo zahvaljujući Petru Vefiću doživeli da imamo odličan uspeh ,od kada smo samostalni i nastupamo kao Srbija i da  u poređenju sa  drugim  sportovima  to ne znači puno ali  da je u gimnastici  veliki rezultat.

 

 

 

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!