Mališani vrtića „Majski cvet“ i članovi ekološkog društva „Zora“zaustavili saobraćaj i obojili raskrsnicu najlepšim bojama

Povodom Svetskog dana zaštite životne sredine koji je bio juče mališani iz vrtića „Majski cvet“ i članovi ekološkog društva „Zora „ danas su zaustavili saobraćaj na raskrsnici kako bi skrenuli pažnju vozačima na zaštitu životne sredine .

Tom prilikom oni su oslikavali asfalt ,obojili ga najlepšim bojama na temu očuvanja životne sredine.

IMG_20160606_100631

Ovoj akciji prisustvovali su član veća Jelena Ilić ,direktor Centra za kulturu Kostolac Jelena Šamanc,predsednik ekološkog društva „Zora“ Zoran Rogožarski i podpredsednik ekološkog društva „Zora“ Eržebet Lajko.

IMG_20160606_101807

Eržebet Lajko podpredsednik ekološkog društva „Zora“ukazala je na značaj očuvanja životne sredine sa porukom da mislimo o svom zdravlju ,ugasimo motore,što više da pešačimo ,vozimo bicikl kako bi očuvali životnu sredinu.

„Mislimo na vreme,svi zajedno o zdravlju svih nas jer svi mi stanujemo na istom mestu a zemlja je naše dvorište „- dodala je Eržebet Lajko.

 

 

IMG_20160606_102101

 

Jelena Šamanc direktor Centra za kulturu Kostolac je istakla da su povodom obeležavanja Dana zaštite životne sredine odlučili da to bude najprometnije mesto u Kostolcu a to je raskrsnica kako bi se saobraćaj zaustavio na pola sata ,a mališani pokazali da treba da se okrenemo prirodi i očuvanju životne sredine.

„Mi smo specifična sredina i treba  što više pažnje da  posvetimo očuvanju prirode . Danas smo imali priliku da uživamo u crtežima dece koja su malo ulepšala i obojila raskrsnicu.Ovom prilikom želim da se zahvalim ekološkom društvu „Zora koje je doprinelo da se ova akcija sprovede“-rekla je Jelena Šamanc.

 

 

 

 

 

 

 

IMG_20160606_100717

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!