СРБИЈИ БРОНЗА НА СВЕТСKОМ ПРВЕНСТВУ: Ученици Техничке школе са домом ученика „Никола Тесла“ освојили треће место у футсалу

На Светском првенству у футсалу за средњошколце, које је било одржано у Београду екипа Техничке школе са домом ученика „Никола Тесла“ Kостолац освојила је треће место.

На платоу испред Спортске хале освајачима бронзе приређен је спектакуларан дочек.

Дечаци из Техничке школе из Kостолца, који су прваци Србије у овом спорту били су заиста сјајни, а увек су имали и подршку родитеља и другара који су долазили из Kостолца, сваки дан. Они су понос Костолца, Пожаревца и читаве Србије.

Челни људи Градске општине Костолац дочекали екипу Техничке школе са домом ученика „Никола Тесла“: Церовшек, Крстаноски, Здравковић, Ђорђевић и Пејовић

Бронзу су добили Богдан Димитријевић, Никола Бундало, Лука Глушац, Страхиња Стаменковић, Лазар Савић, Милош Бундало, Лазар Спасић, Јован Благојевић, Јован Нонковић, Фабијан Морина и професор Марко Сузић.

Директорка Техничке школе са домом ученика „Никола Тесла“ Нела Алексић честитала им је на инзванредном успеху и рекла:

Ваш труд преданост и тимски дух су заиста заслужни за овај успех. Ово је изузетан резултат за све нас. Ваша упорност и страст према спорту су вас довели овде, на светску сцену и то је достигнуће које ће вас пратити кроз живот, рекла је Нела Алексић.

Алексић је нагласила да су они сада инспирација друговима и свим ученицима школе да прате своје снове, постављају циљеве и да раде напорно како би исте остварили.

Још једном најискреније честитке нашим феноменалним дечацима, који су показали сјајну енергију и невероватно мајсторство, а нашу школу учинили поносном и донели јој светску славу. Хвала вам децо на томе. Велико браво за наше шампионе!!!

Србија је у групи победила Републику Српску 7:3, против Мађарске је било 6:6 а Француске 4:4. У четвртфиналу побеђен је Kазахстан. У полуфиналу су наши младићи надиграли Француску, водили су 2:1 и уследило је изједначење у последњем минуту. Французи су у серији пенала били бољи. И радост је стигла на крају, Бразил је савладан у мечу за бронзу 3:2.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!