Настављају се инфраструктурни радови на територији Градске општине Костолац

Тренутно се истовремено одвијају радови на више локација у нашој општини, а разлог томе су настојања Града Пожаревца и Градске општине Костолац да у што краћем року  допринесу стварању бољих и квалитетнијих услова за живот грађана.

Због своје дотрајалости и немогућности даљег одржавања, а у интересу безбедности грађана тренутно се изводе радови на рехабилитацији и санацији тротоара и бициклистичких стаза у Улици Вељка Дугошевића (лева страна) у дужини 410 метара и ширини 4 метра. Вредност радова износи 8.819.436,00 динара а рок за извођење је 40 радних дана.

У току је изградња Првомајске улице са тротоарима у дужини од 300м/13 м и кружним током у улици Николе Тесле пречника 15/30 м у центру Костолца. Вредност инвестиције износи 58.709.031,60 динара са ПДВ-ом, a рок за извођење је 146 радних дана.

Завршени су радови на асфалтирању обилазнице Пожаревац- Костолац, у дужини од 5.8 км. Овом обилазницом Костолац је у потпуности променио своју путну и саобраћајну инфраструктуру. Финансирање је обезбедила Влада Републике Србије, а извођач радова је Предузеће за путеве Србије.

Такође завршени су радови на рехабилитацији, замени и ојачавању дотрајале подлоге oдносно поплочавању тротоара у улици 7.јула (од Дома пензионера према цркви) у дужини од 320 метара. Укупна вредност ове инвестиције је 9.372.760,00 динара.

Завршени су радови на рехабилитацији, замени и ојачавању дотрајале подлоге, поплочавању тротоара у Улици Николе Тесле у дужини од 180 метара. Укупна вредност изведених радова је 6.172.137,00 динара.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!