Отворен 12. ORGANIC NLB: Фонд од 2.500.000 динара за најбоље одрживе идеје

Фонд од два и по милиона динара и ове године чека најбоље пројекте производње, прераде, али и продаје органске хране и производа, у оквиру традиционалног дванаестог по реду Органиц конкурса НЛБ Комерцијалне банке, који ће бити отворен до 2. маја.

Поред главне награде у износу од милион динара за најбољи пројекат органске производње или прераде, НЛБ Комерцијална банка доделиће и три специјална признања, са циљем да подстакне снажније укључивање младих и жена у одржив начин производње, као и продају органских производа из Србије.

Банка ће ове године по први пут са по 500.000 динара наградити најбољи пројекат органске производње у категорији жена, као и младих до 40 година старости. Истим износом стимулисаће и услужни, односно угоститељски објекат (ресторан, кафић, малопродајни објекат, хотел и слићно), који у својој понуди има најмање један производ органског порекла из Србије, за који је потребно доставити сертификат о пореклу, наводи се у саопштењу НЛБ банке.

Уз њих, право учешћа имају сви пољопривредни произвођачи са регистрованим пољопривредним газдинством, који су сертификовани или у процесу сертификације за органску производњу, укључујући и произвођаче који поседују групни сертификат, односно уговор са организатором производње.

Пријаве се могу доставити електронским путем на organic@nlbkb.rs са назнаком „Пријава за 12. Органиц конкурс”. Више информација доступно је на сајту НЛБ Комерцијалне банке: https://www.nlbkb.rs/poljoprivreda/nlb-organic-konkurs.

Дванаестим по реду Органицом, НЛБ Комерцијална банка наставља да награђује оне који се пољопривредом баве на тежи, али одржив начин, чувајући ресурсе и земљу за будуће генерације и уједно чувајући здравље својих корисника.

Конкурс је само део стратешког циља и мисије одрживог пословања, у оквиру које је НЛБ Комерцијална банка до сада обезбедила снабдевање електричном енергијом из потпуно обновљивих извора, прешла на беспапирни процес набавке, и развој зелене агенде снажно подржала кроз пласман одрживих производа, али и друге друштвено одговорне и већ препознатљиве пројекте, попут Оквира подршке и Стамбених кредита за младе.

У претходних 11 година на Органиц конкурсу учествовало је 646 пројеката из целе земље, од којих су награђене 42 одрживе идеје са највећим потенцијалом да допринесу здравијој и одрживијој будућности за нас и генерације које долазе.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!