У Костолцу обележен Светски дан борбе против дијабетеса

Данас 14. новембра, на стадиону „Бора Бека „у Костолцу обележен је Светски дан борбе против дијабетеса. Иницијативу за његово обележавање покренуле су Међународна дијабетолошка федерација и Светска здравствена организација 1991. године. Кампања је представљена логотипом плавог круга који представља глобални симбол за свест о дијабетесу.

Како би се ширила свест о дијабетесу Центар за културу „Костолац“ у сарадњи са Маратон тимом Пожаревац, вртићем „Мајски цвет“ из Костолца и Основном школом „Јован Цвијић“ из Костолца обележио је овај датум, са циљем указивања на значај физичке активности у борби против ове болести. Малишани су након загревања са Драганом Ивковић из Маратон тима Пожаревац, у знак подршке Светском дану борбе против дијабетеса истрчали неколико круга око стадиона.

-На овај начин подсећамо јавност колико су физичка активност и здрав начин живота важни у спречавању појаве дијабетеса као и у доброј регулацији, а сви учесници заправо виде колико им прија активност на ваздуху, истакла је Јелена Шаманц директорка Центра за културу „Костолац“.

Данашњом акцијом ми се боримо против дијабетеса и указујемо да здрав начин живота може победити све болести.

ДА СВЕТ ПОПЛАВИ И СВИ БУДЕМО ЗДРАВИ!

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!