Отворена Међународна ликовна колонија „КОСТОЛАЦ 2022”

Међународна ликовна колонија „КОСТОЛАЦ 2022” у организацији Ликовних стваралаца Костолац „СПЕКТАР”, свечано је отворена у понедељак, 25. јула на плажи „Топољар“ у Костолцу уз присуство учесника и гостију колоније. Добродошлицу гостима и сликарима из Костолца, учесницима колоније на самом почетку пожелела је председница УЛСК „СПЕКТАР”, Снежана Милошевић.

„Наш циљ је да створимо лепу атмосферу у којој ћете моћи да стварате, да се осећате добродошло и да осетите не само дух града, него и наших суграђана који су познати по срдачности“, рекла је Милошевић. 

На овогодишњој колонији учествује 18 ликовних уметника из Русије и разних делова Србије: Чачка, Прокупља, Ужица, Београда, Пожаревца и града домаћина.

Директорка Центра за културу „Костолац”, Јелена Шаманц отворила је колонију уз подсећање на њену дугу традицију. Она је том приликом пожелела успешан рад свим учесницима, изразивши наду да ће из Костолца понети најлепше успомене.

Након званичног отварања колоније приређен је богат поетско – музички програм, у коме су учествовали: Славица Станојловић (сликарка и песникиња), Оливера Лола Аџић, (уметник, песник, преводилац, професор шпанског језика и књижевности), Горан Стевић (сликар, ликовни педагог и песник), Марија Дражић (вокална солисткиња).

Радови настали на овој 13-тој по реду колонији биће изложени на изложби у оквиру манифестације „Новембарски дани културе“ коју организује Центар за културу Костолац. Такође у плану је и излагање слика у другим градовима како би се промовисала култура и наслеђе Костолца. Ликовна колонија ће трајати до 28. јула и свих тих дана рад уметника моћи ће да прате и грађани. 

Колонија се одржава у сарадњи са Центром за културу „Костолац”, а под покровитељством Градске општине Костолац у оквиру манифестације „КОСТОЛАЧКО ЛЕТО 2022”.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!