Површински коп „Дрмно“ на крају зимског периода

Стабилна производња угља

Производња угља на површинском копу „Дрмно“ током зимског периода била је стабилна, континуирана и предвидива, каже Драгослав Славковић, директор Дирекције за производњу угља.

− Уз велике напоре запослених, остварен је добар ниво производње угља који је изнад планског за неколико процената. Међутим, када је реч о производњи откривке, због лоших временских услова током зимског периода, великог броја непланских застоја на основној рударској механизацији, као и због продуженог ремонта багера СРс 2000/1, она је мања од планиране – објаснио је Славковић.

Он објашњава да је багер високог капацитета пола године био ван производње због капиталне оправке.

− Замењен је редуктор радног точка, постављене су нове кабине багериста, комплетно је реконструисан систем погона и управљања, обављен је и низ других важних послова. Потрудићемо се да у наредном периоду надокнадимо производњу од пет милиона кубика откривке. Од 1. априла почела је ремонтна сезона на копу „Дрмно“ која ће бити искоришћена за повећање техничке поузданости и исправности основне рударске механизације, чиме се стварају услови за подизање временског искоришћења рада основне рударске механизације – рекао је Славковић.

Извор: „Енергија Kостолац“

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!