Министар Томислав Момировић у посети Пожаревцу

Министар саобраћаја, грађевинарства и инфраструктуре Томислав Момировић обишао радове на изградњи брзе саобрађајнице Пожаревац – Голубац.

Изградња брзе саобраћајнице Пожаревац – Велико Градиште – Голубац кључни је пројекат за развој Браничевског округа и Источне Србије. Нови пут обезбедиће много већу мобилност, учинити наше туристичке дестинације много доступнијим, повећати интересовање привредника и приближити наш крај другим деловима Србије. Укупна вредност инвестиције износи 337 милиона евра, а дужина брзе саобраћајнице износи 67,9 километра.

Министар саобраћаја, грађевинарства и инфраструктуре – Томислав Момировић

Изградњу брзе саобраћајнице данас је обишао министар саобраћаја, грађевинарства и инфраструктуре Томислав Момировић, који је истакао да овакве инвестиције унапређују економски развој Србије. Брза саобраћајница Пожаревац – Голубац је од великог значаја за развој Браничевског округа и Источне Србије, како економског тако и развоја туризма. Она ће повезати Дунав у овом делу Србије и аутопут што је битно и због изградње међународног лучког пристаништа код Костолца. Министар Момировић је рекао да има уверење од кинеске компаније Шангдонг да ће дати све од себе да испрате динамику радова и да ће све бити готово у року. Планирано је да прва фаза изградње саобраћајнице од петље Пожаревац до обилазнице Пожаревац буде завршена до краја 2023. године. Ова фаза обухвата и изградњу новог моста на Великој Морави и реци Језава. Планирано је да комплетан пројекат буде завршен до краја 2024. Пратећи политику коју је представио председник Србије Александар Вучић у Инвестиционом плану Србија 2020-2025. изградња капиталних инвестиционих пројеката биће мотор развоја наше државе.

Градоначелник Града Пожаревца – Саша Павловић

Градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић се овом приликом захвалио председнику Републике Србије Александру Вучићу који је препознао значај ове инвестиције за даљи развој Пожаревца али и Браничевског округа. Павловић истиче да ће захваљујући овој саобраћајници бити унапређене туристичке прилике али и да ћемо лакше доћи до нових инвестиција и даљег економског развоја.

Обиласку радова су поред министра и градоначелника присуствовали директор Коридора Србије Александар Антић, представници кинеске компаније Шангдонг, народни посланици Ана Миљанић и Верољуб Арсић, председник Скупштине града Пожаревца Предраг Мијатовић, члан Градског већа Владимир Петровић и начелник Градске управе Лазар Станојевић.

Извор: https://pozarevac.rs/ministar-tomislav-momirovic-u-poseti-pozarevcu/

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!