ГРАД ПОЖАРЕВАЦ И KОМПАНИЈА БАМБИ ОТПОЧЕЛИ ПРОЈЕKАТ ОБНОВЕ „БАМБИ ПАРKА“

ОДГОВОРНО У СУСРЕТ 2022. ГОДИНИ.

Садњом 300 стабала зимзеленог и листопадног дрвећа, Град Пожаревац и компанија Бамби, започели су пројекат обнове и озелењавања некадашњег „Бамби парка“. Нових 300 стабала ће током свог раста на годишњем нивоу ослободити довољно кисеоника за 150 четворочланих породица. Амбициозан подухват обнове „Бамби парка“ подразумева и изградњу спортских, забавно-рекреативних и дечијих садржаја, као и додатних зелених површина, а први резултати биће видљиви већ у мају наредне године.

-Пожаревац је наш дом, а према дому се увек односите са поштовањем и поносом. Пројектом обнове „Бамби парка“ не само да ћемо оплеменити зелене површине и грађанима омогућити уживање у пријатном амбијенту, већ ћемо и младим генерацијама послати снажну поруку о важности одговорног односа према животној средини, афирмисати волонтерски рад, као и значај рекреације и здравих стилова живота. Драго нам је да визију лепшег и одрживијег града делимо са компанијом Бамби и верујем да ћемо као и до сада партнерски радити на бољој будућности за генерације које долазе, изјавио је Саша Павловић, градоначелник Пожаревца.

Више од пола века компанија Бамби је поуздан партнер локалне заједнице, а свој успех не посматра само кроз финансијске резултате, већ и кроз призму задовољства запослених и просперитет заједнице у којој послује.

-Kао што смо и до сада били синоним радости и детињства, желимо да одрживим и одговорним пословањем, генерацијама које долазе пружимо прилику за лепшу будућност. Управо зато, заштита животне средине је у нашем фокусу, а садња првих 300 стабала је само прва у низу иницијатива које планирамо у наредном периоду, поред реконструкције летње позорнице, изградње спортског терена од рециклираног материјала и многих других, истакао је Иван Јовановић, менаџер за односе са јавношћу компаније Бамби.

Заштита животне средине од изузетног је значаја, нарочито ако се узме у обзир да је Србија недавно отворила Kластер четири који, осим осталих, обухвата и поглавље 27 које се односи на животну средину и климатске промене. Локалне иницијативе попут обнове „Бамби парка“ и снажна локална сарадња приватног и јавног сектора не само да је снажна порука опредељености свих заинтересованих страна ка одрживим и зеленим решењима, већ и важан корак на путу прикључења европској породици народа.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!