Дечија недеља у Костолцу

Од 4. до 10. октобра широм Србије обележава се Дечија недеља. За мото овогодишње манифестације изабрани су стихови Љубивоја Ршумовића: Дете је дете, да га волите и разумете”.

У оквиру обележавања Дечије недеље у Костолцу је у понедељак реализована ликовна радионица. Уторак је био резервисан за маскенбал, када су малишани вртића „Мајски цвет“ продефиловали улицама Костолца. Том приликом посетили су и локалну самоуправу где су их дочекали представници Градске општине Костолац, председник Серџо Крстаноски, председница Скупштине Милена Церовшек, заменик председника Дарко Грубетић, чланови Већа Маријана Божић и Бајрам Морина и помоћница председника Маја Здравковић. Овом приликом најмлађима су уручени скромни поклони. Маскенбал је иначе организован на платоу испред Спортске хале, где су наши најмлађи суграђани презентовали своје костиме.

У среду су представници Градске општине Костолац: чланови Већа Градске општине Костолац Маријана Божић и Бајрам Морина и помоћница председника Маја Здравковић обишли малишане ПУ „Лилипут 012“, којима су такође уручили скромне поклоне што је показатељ да костолачка општина, настоји да својим најмлађим становницима живот учини лепшим, радоснијим и безбрижнијим.

Среда је била резервисана и за спортске активности. Малишани су се током целог дана у спортској хали дружили и бавили спортом. У четвртак ће бити приказане биоскопске пројекције цртаних филмова и дружење са маскотама омиљених јунака из цртаћа, док ће петак бити дан за забаву и уживање, који ће обележити журка и тиме ће бити заокружена „Дечија недеља“ у Костолцу.

Дечија недеља обележава се у првој недељи октобра, различитим активностима у циљу скретања пажње најшире јавности на права и потребе деце.

Програмске активности Дечије недеље, њени циљеви и теме, засноване на релевантним међународним и националним документима и прописима, као и задацима у придруживању Европској унији, реализују се на републичком и локалном нивоу, уз пуно учешће деце и младих.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!