У Костолцу отворено издвојено одељење ПУ „Лилипут 012“

У петак 1. октобра, градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић отворио је издвојено одељење ПУ „Лилипут 012“. Вртић се налази на локацији Првомајска 19 у Костолцу и поседује око 450 м² простора опремљеног најмодернијим едукативно- забавним садржајима.

Вртић „Лилипут 012“ је приватна предшколска установа у Пожаревцу верификована од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, усмерена ка пружању неге и подршци при образовању и васпитању деце од јаслица до предшколског узраста.

Пуна цена по детету износи 19.000 динара, Град Пожаревац субвенционише 15.200 динара (80%), а родитељи плаћају 3.800 динара (20%) месечну услугу боравка деце у овој установи.

Градоначелник Града Пожаревца, Саша Павловић је нагласио значај остваривања јавно – приватног партнерства између приватних вртића и ПУ „Љубица Вребалов“ као и града Пожаревца, јер се на тај начин повећавају капацитети за пријем деце.

Председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски је изразио задовољство због отварања издвојеног одељења ПУ „Лилипут 012“ у Костолцу, јер ће на тај начин сва деца која су била испод црте моћи да се упишу у вртић. Капацитет установе је 65 деце, а тренутно је уписано 25 малишана.

Никола Голубовић директор Предшколске установе „Лилипут 012“ је истакао да на групу од дванаесторо деце иде један васпитач, а ангажовани су стручни сарадници, од логопеда до медицинског особља.

Поред градоначелника Града Пожаревца Саше Павловића и његових сарадника, отварању издвојеног одељења ПУ „Лилипут 012“ присуствовао је предедник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски такође са својим сарадницима, председница Скупштине Градске општине Костолац, Милена Церовшек и директорка Центра за културу Костолац Јелена Шаманц.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!