Ликовна колонија „Осмех Костолца”

У организацији Ликовног удружења „Кевро” а под покровитељством Градске општине Костолац организована је Ликовна колонија „Осмех Костолца” која је окупила велики број уметника из Новог Сада, Бачке Паланке, Пивнице, Ниша, Београда, Пожаревца и Костолца. Ликовну колонију обишла је директорка Центра за културу „Костолац“, Јелена Шаманц.

Председница Ликовног удружења „Кевро”, Виолета Кевро и директорка Центра за културу „Костолац“, Јелена Шаманц

Колонија је кренула са радом 28. јула, а завршава се 1. августа, 2021. године.

Колонија је према речима председнице Ликовног удружења „Кевро”, Виолете Кевро замишљена као добро дружење уз посету сликара из различитих делова Србије са другачијим стиловима и начинима рада.

Тема је везана за назив колоније „Осмех Костолца” што значи да је широког спектра. „Све оно што може да измами осмех, све оно што може да остави утисак и што може да се преточи у слике“, рекла је Кевро.

Овогодишњи сазив окупио је 15 већ остварених уметника на ликовној сцени, који су у прелепом амбијенту Костолца створили фасцинантна уметничка дела.

Уметници су на овој колонији користили технике: акрил и уље на платну.

Поред уметничког рада, важан део ликовне колоније било је и дружење као и позитивна енергија која је владала међу уметницима, што је резултирало стварању фантастичних уметничких дела.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!