Ремонти на копу „Дрмно“: Без предаха

Следи ремонт великих рударских јаловинских система

После нешто мање од месец дана паузе у раду, због ремонта основе рударске опреме која је ангажована на ископавању угља и постројења на дробилани, 21. јуна почела је производња угља на Површинском копу „Дрмно“. Производни процес ископавања угља отпочео је са багером „СРс 470“ у првој смени, а у поподневним часовима прикључио му се и багер „СРс 400“.

Због великог обима послова неколико дана касније у производном процесу прикључен је и багер „СцхРс 800“. Дневна производња током уходавања система након ремонта кретала се око 35.000 тона, што је довољно за рад термоенергетских капацитета инсталисаних у Kостолцу, у Дрмну и попуну депонија резерви ситног угља.

По завршетку овог посла ремонтни тимови прешли су на нови посао. Реч је о отклањању уочених недостатака на основној рударској механизацији и опреми која је ангажована у склопу трећег јаловинског система. Ремонти се добро одвијају, ради се квалитетно и завршавају се у планираним роковима и поред тешких временских услова који не погодују раду на отвореном.

Извор: „Енергија Kостолац“

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!