Завршена XII Ликовна колонија „Костолац 2021“

У организацији Удружења ликовних стваралаца Костолац „Спектар“ на Спортско рекреативном центру „Топољар“, 28. јула успешно је завршена тродневна Ликовна колонија „Костолац 2021“. Удружење „Спектар“ традиционално сваке године у оквиру манифестације „Костолачко лето“ организује колонију на којој поред наших сликара учествују и уметници из иностранства.

Према речима председнице УЛСК „Спектар“, Снежане Милошевић на колонији је учествовало петнаест уметника из Ужица, Београда, Смедерева, Пожаревца и Костолца. Током рада и дружења на колонији је настало тридесет занимљивих слика рађених у техници уље на платну.

Слике настале на ликовној колонији биће изложене у оквиру манифестације „Новембарски дани културе“, коју организује Центар за културу „Костолац“.

Учесници колоније понели су лепе утиске из Костолца, били су одушевљени градом, плажом, а посебно људима и гостопримством домаћина.

Колонија је организована у сарадњи са Центром за културу „Костолац“ у оквиру манифестације „Костолачко лето“, а под покровитељством Градске општине Костолац.

Костолац поклања велику пажњу култури, те су зато у нашем граду честа окупљања стваралаца из свих области културе. Велики број културних дешавања показатељ је да наша општина не штеди на култури, јер народ који је нема, нема ни прошлост, ни будућност.

Последњег дана колоније за све учеснике уприличено је дружење уз музику и песму.
Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!