Међународни фестивал фолклора“СТИГ ФЕСТ 2021″

Општина Мало Црниће и Центар за културу општине Мало Црниће били су домаћини првог Међународног фестивала фолклора под називом „Стиг фест“. Манифестација је трајала три дана, од 25. до 27. јуна. 

Том приликом гостовали су фолклорни ансамбали из Бугарске, Румуније, Македоније и Црне Горе.  Прво фестивалско вече било је одржано је у петак, 25. јуна на летњој сцени код Дома културе у Батуши. Друго фестивалско вече одржано је у суботу на стадиону малих спортова у Малом Црнићу.

Ова слика има празан alt атрибут; име њене датотеке је image-171.png

Присутне госте и публику на самом почетку поздравио је директор Центра за културу Мало Црниће, Никола Томић, а затим је гостујућим друштвима захвалнице за учешће на манифестацији уручио председник општине Мало Црниће, Малиша Антонијевић.

Публика је уживала у изведбама фолклорних ансамбала из Бугарске, Македоније и Црне Горе. Своје умеће показао је фолклорни ансамбл општине Мало Црниће, који је презентовао Игре из Стига, Поморавља, Горње Косаонице, Пастирске игре, а посебну пажњу изазвало је премијерно извођење кореографије, чији је аутор Никола Томић, а која носи назив: „Запис љубави наста, на литији испод храста“ – Заветина у Стигу кроз песму и игру.

Након представљања ансамбала, госте и публику забављали су Ренато Хенц и бенд „Ноћ до подне“.  

Последњег дана првог Међународног фестивала фолклора „Стиг фест“, у недељу, 27. јуна, код манастира Заова, организована је ревија народних ношњи, на којој је сваки ансамбл представио по три различита традиционална костима.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!