Основна школа „Јован Цвијић“: Потписан уговор са Министарством просвете, науке и технолошког развоја за унапређење рада Ученичке задруге „Мали рудари“

Министарство просвете, науке и технолошког развоја доделило је средства за подстицај рада ученичких задруга основних школа. Директорка Основне школе „Јован Цвијић“, Сунчица Марковић, потписала је 21. јуна уговор о додели средстава за пројекат који ће се реализовати преко Ученичке задруге „Мали рудари“ са министром просвете, науке и технолошког развоја Бранком Ружићем.

Директор Ученичке задруге „Мали рудари“, Душица Максић, члан Управног одбора, Марина Митровић, чланови ученичке задруге Ана Максић и Милица Ристић и директорка Основне школе „Јован Цвијић“, Сунчица Марковић

Уговор је потписан на основу ,,Јавног позива за подношење пријава установа које остварују основно образовање и васпитање у Републици Србији за доделу финансијских средстава ради унапређења услова рада ученичких задруга“. Почетком месеца маја ми смо конкурисали са пројектом, који је већ почетком јуна одобрен и наша школа је сада добила средства у износу од 96.989 динара, рекла је директорка Основне школе „Јован Цвијић“, Сунчица Марковић.

Добијеним средствима планирана је набавка репроматеријала за рад (за прављење беџева и сличних производа), као и додатака за већ купљене машине, истакла је Марковић додавши да је ово други уговор који је школа потписала са Министарством просвете, науке и технолошког развоја за унапређење рада Ученичке задруге.

Подсећамо, Ученичка задруга „Мали рудари“ је у новембру прошле године такође конкурисала са пројектом код Министарства просвете, науке и технолошког развоја за финансијска средства и захваљујући њима набавила машине за прављење беџева, као и копир апарат у боји за пластифицирање.

Потписивању уговора претходио је сајам задругарства који је организован у дворишту Основне школе ,,Лазар Саватић“, Земун на коме су учествовале школе добитнице средстава за унапређивање рада ученичке задруге. Школе су излагале своје производе, и на тај начин презентовале рад ученичке задруге.

Ова слика има празан alt атрибут; име њене датотеке је image-117.png

На штанду Основне школе „Јован Цвијић“ били су изложени различити, маштовити и креативни производи чланова Ученичке задруге „Мали рудари“.

Према речима директорке Ученичке задруге „Мали рудари“, Душице Максић циљ пројекта „Кад се мале руке сложе – радови се множе“ је укључивање што више ученика у рад ученичке задруге.

-Желико да код ученика подстакнемо креативност, али и развијање позитивног односа према тимском раду и предузетништву.

Министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић је обишавши сајам ученичких задруга поручио да кроз такав вид креативности ученици развијају предузетнички дух. Он је истакао да Министарство посвећује велику пажњу развоју задругарства и додао да је у претходној и овој години укупно опредељено 29 милиона динара за унапређење рада ученичких задруга, помоћ при набавци машина и уређаја за рад, набавци алата и репроматеријала.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!