Отворен Street art „Костолац“: За лепши, урбанији и шаренији Костолац

У петак, 21. маја отворена је нова манифестација под називом Street art „Костолац“, која се први пут одржава у нашем граду. Центар за културу „Костолац “ се труди да унапреди културу и уметност, па је тако уврстио и овај вид визуелне уметности у свој програм.

Марија Перић из Удружење младих уметника „Чаробна пиџама“ из Пожаревца отворивши догађај пожелела је уметницима добродошлицу, срећан рад и да их време послужи.

Директорка Центра за културу „Костолац“ Јелена Шаманц, поздравила је учеснике истакавши значај манифестације.

„Данас крећемо са осликавањем бетонске ограде стадиона „Бора Бека“, а настојаћемо да улепшамо и друга места где се окупљају деца и млади. Желимо да Kостолац постане град мурала и да сивило надомести градација боја“, истакла је Шаманц захваливши се свима који су дошли да учествују и оставе део свог рада, односно своје личности у Kостолац.

Организатори ове манифестације су Центар за културу „Костолац“ и Удружење младих уметника „Чаробна пиџама“ из Пожаревца, а покровитељ је Градска општина Костолац.

Испред Градске општине Костолац својим присуством манифестацију Street art „Костолац“ подржале су: помоћница председника Градске општине Костолац Маја Здравковић и чланице Већа Маријана Божић и Милица Јовић.

Током три дана од 21. до 23. маја, уметници ће осликавати ограду стадиона „Бора Бека“, а сав потребан материјал за рад обезбедили су организатори.

Двадесет уметника из Београда, Новог Сада, Смедерева, Врања, Инђије, Пожаревца и Костолца показаће свој таленат и креативност.

Костолац је познат као енергетски центар, спортски град, а надамо се и да ће бити препознатљив и по муралима и да ће ова манифестација прерасти у традиционалну.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!