Завршен пројекат у области заштите животне средине у Костолцу: Засађене последње саднице

Протекле три године акценат је био на заштити животне средине на територији Градске општине Костолац. Реализован је пројекат „Замена, реконструкција и формирање новог планског дрвореда у Костолцу, као и реконструкција дрвореда и уређење зелене површине у централном парку у Костолцу”. Вредност ове инвестиције је 44 милиона динара.

Последње три саднице liriodendron tulipifera и liquidambar styraciflua у градском парку засадили су челни људи Града Пожаревца и Градске општине Костолац. На тај начин симболично је означен завршетак пројекта.

Према речима председника костолачке општине, Серџа Крстаноског испуњен је главни циљ пројекта: стварање нових површина под дрворедом и нових зелених површина, чиме су створени повољни микроклиматски  услови, обезбеђена заштита животне средине, а самим тим подстакнут је урбанистички развој ГО Костолац. Бенефити формирања новог дрвореда поред повећања површина под зеленилом – преко 60 % су смањење загађености ваздуха у граду и лепши изглед  града. Укупно је засађено преко 1700 садница.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!