Град издвојио 100 милиона динара за спорт

Град Пожаревац је у овој години определио скоро 100 милиона динара за редовно годишње финансирање програма спортских организација и клубова на подручју града Пожаревца. Одобрено је 68 програма за финасирање.

Прошле године за ову намену је било издвојено 92 милиона динара, тако да је у овој години дошло до повећања средстава.

Градоначелник Града Пожаревца – Саша Павловић

Градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић на конференцији за медије је рекао да је до пре неколико година за спорт било издвајано 70 милиона динара а да се сада дошло до цифре од скоро 100 милиона динара. Он је рекао да локална самоуправа помаже развој спорта на више начина кроз финансирање програма, побољшање и изградње спортске инфраструктуре, обнављање и изградње дечијих игралишта, иако то није класичан спорт је ипак неки начин рекреације за малишане и ту је развој школског спорта. Павловић је подсетио да је град у претходном периоду издвојио значајна средства за реконструкцију спортских хала у Пожаревцу и Костолцу али и низу спортских игралишта по селима и школама. Наставиће се финансирање пожаревачког бренда Љубичевских коњичких игара, турнира 3×3, бициклистичке трке Кроз Србију и осталих спортских манифестација.

Милан Јовић – члан Градског већа задужен за спорт

Милан Јовић члан Градског већа задужен за спорт је рекао да се финансира 68 програма а да је одбијен само један а то је МРК Пожаревац због тога што им је рачун, према подацима Народне банке Србије у блокади дуже време. Највише средстава добио је Одбојкашки клуб Млади радник 17 милиона динара, Спортском Савезу Србије је по конкурсу одобрено око 13 милиона динара а Фудбалском клубу Млади радник 1926 комисија за спорт је доделила је 13 милиона динара, Коњичком друштву Кнез Михаило је одобрено 5,3милиона динара, док је по 5 милиона динара одобрено Кошаркашком клубу Пожаревац и Женском фудбалском клубу Пожаревац а Клуб Малог фудбала Пожаревац добио је 3 милиона динара. По први пут из буџета ће се финансирати и два нова рукометна клуба, Омладински рукометни клуб Млади Радник и Рукометни клуб “Немањић”.

Председник Спортског Савеза града Пожаревца – Златан Костић

Председник Спортског Савеза града Пожаревца Златан Костић искористио је прилику да се захвали градоначелнику и граду што су имали слуха да и у овим тешким временима не само да очувају износ средстава који је издвајан за спорт него и да га повећају. Похвале за то су стигле и са разних страна од Олимпијског комитета Србије па до свих националних спортских савеза.

Извор: https://pozarevac.rs/

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!