Техничка школа са домом ученика „Никола Тесла“ обележила Светог Саву

Директор школе др Горан Несторовић и колачар Надежда Вулић, проф.

Школску славу Светог Саву, Техничка школа са домом ученика „Никола Тесла“ ове године обележила је у измењеним околностима због пандемије корона вируса. Вредни и талентивани ученици и наставници потрудили да се и ове године достојно обележе Савиндан, припремивши Светосавску академију, која је доступна онлајн – на друштвеним мрежама и групама школе.

Због епидемиолошке ситуације, а у складу са препорукама о превенцији заштите од инфекције Covid – 19 сви запослени могли су да прате резање славског колача путем платформе MICROSOFT ZOOM.

Ове године колачар и домаћин школске славе била је Надежда Вулић, професор српског језика и књижевности, док је улогу колачара за наредну годину преузела Маријана Ивановић, радник школе.

Директор школе др Горан Несторовић честитао је свим ученицима и радницима школе Савиндан и пожелео да се врате редовном похађању наставе.

Више од осам стотина година прошло је од како је Свети Сава, духовни отац српског народа, осамосталио и уздигао Српску Православну Цркву у ранг самосталне Архиепископије. Бавио се просветитељским радом, настојећи да проближи народу основне верске и световне поуке. Написао је прво српско оригинално дело Житије Светог Симеона, Законоправило, Студенички типик,… Основао је, заједно са својим оцем , манастир Хиландар на Светој гори, духовно благо српског народа.

Његово царство је вечно и трајније је од свих империја. Знао је млади Растко да је човеку најважнија душа, а не царства и државе која се мачем добијају, а исто тако и губе, не царска круна, него бесмртност душе и чистота коју је испунио Богом и Господом Христом.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!