Основна школа „Јован Цвијић“ Костолац обележила Савиндан у условима пандемије

Услед пандемије изазване вирусом КОВИД -19, на Савиндан у Основној школи „Јован Цвијић“ изостали су традиционални догађаји – Светосавска приредба и свечана прослава школске славе, али је снимљен филм којим је направљено подсећање на неке претходне године.

– Драга децо, поштоване колеге, просветни радници у ову школску годину пуну и изазова и неизвесности закорачили смо надајући се да ћемо испунити предвиђене циљеве и сачувати здравље.

Данас славимо просветитеља Саву, скомно и без окупљања, али у духу слоге и заједништва и уз молитву за здравље и спасење. Сећање на Светог Саву преносимо с колена на колено чувајући га од заборава, рекла је директорка Основне школе „Јован Цвијић“, Сунчица Марковић.

Ова слика има празан alt атрибут; име њене датотеке је image-57.png

Сечење славског колача обављено је у просторијама школе. Ове године није било окупљања запослених како би се испоштовале све епидемиолошке мере. Колачар ове године била је Снежана Станисављевић,  а наредни колачар биће Магдалена Реџовић.

Ученици, који похађају часове веронауке, поштујући све епидемиолошке мере, присуствовали су свечаној литургији у Цркви Светог Максима Исповедника. Свештеник Дејан Лазаров честитао је Савиндан директорки школе Сунчици Марковић, Весни Николић, помоћнику директора, Стефану Пејаковић, вероучитељу , садашњем и будућем колачару.

Савиндан је за ученике ненаставни дан. Током недеље, ученици ће се на пригодан начин, у складу са постојећом организацијом рада у школи, подсетити живота и дела Светог Саве кроз читање, писање и цртање.

Најуспешнији радови литерарног и ликовног конкурса биће истакнути у холу школске зграде.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!