Модернизација путева на копу „Дрмно“

Асфалтом до рударских машина

Радови на асфалтирању стационарног пута, који се налази на источној страни копа „Дрмно“, у дужини од око 1.400 метара, завршени су средином новембра. Модернизован је пут од трафостанице „Рудник 3“ до погонске станице „5/2“. Реч је о путу којим се са источне стране контуре копа „Дрмно“ долази до експлоатационог лежишта са висинском разликом од око 50 метара у односу на вршну коту терена.

То ће у великој мери убрзати превоз радника који раде на рударским системима, али и запослених из служби одржавања. Нови пут олакшаће и експлоатацију теренских возила.

Укупна вредност радова износи 45 милиона динара. Радове је извео „Пим Хидроинжењеринг“ из Београда са фирмама чланицама групе „Bauwesen“ из Лазаревца и „Екомабер инжењеринг“ из Панчева.

Овим је реализован први део уговорених радова на модернизацији стационарних путева око копа „Дрмно“. Инвестиционим планом изградње инфраструктурних објеката за 2020. годину предвиђено је и асфалтирање стационарног пута дуж западне границе Површинског копа „Дрмно“, од расподелног бункера резерви угља, на дробилани, до „Мамут парка“, који се налази у Археолошком парку „Виминацијум“. Укупна дужина саобраћајнице је око 1.300 метара. Ако временски услови дозволе, радови ће се наставити, а у супротном, биће завршени у наредној години.

Извор: „Енергија Костолац“

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!