Крстаноски изнео јасан став ГО Костолац по питању изградње постројења за пиролитички третман отпадне гуме и пластике у Костолцу

На 3. редовној седници Скупштине одржаној 13.10.2020. године Мита Гаврилов, одборник из „Искорака“поставио је питање председнику ГО Костолац Серџу Крстаноском у вези изградње постројења за пиролитички третман отпадне гуме и пластике и производњу електричне енергије у Kостолцу, односно спалионице гуме и пластике.

Председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски је по питању изградње овог постројења изнео став да ГО Костолац није за изградњу таквог постројења. Он је нагласио да је Градска општина Костолац Министарству заштите животне средине у законском року упутила жалбу. Такође тражена је процена утицаја на животну средину у раздаљини од 30 километара од места на коме је предвиђена изградња постројења за пиролитички третман отпадне гуме и пластике, што подразумева да Студијом о процени утицаја на животну средину буде обухваћена територија целе Градске општине Костолац. Крстаноски сматра да Костолац и његова околина нису погодни за складиштење, паљење или пиролизу отпада.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!