ОШ „Јован Цвијић“: Свечани пријем првака и петака

Основна школа „Јован Цвијић“ у Костолцу почетак нове школске године обележава пријемом првака у понедељак 31. августа 2020. године у 9 часова, као и пријемом ученика петог разреда од 11 часова.  Пријем првака у издвојеним одељењима је истог дана у издвојеним школама.

Школа се за рад од 1. септембра определила за комбиновани модел наставе и поделу одељења на подједнаке групе А и Б.  То значи да је рад организован уживо и на даљину, а спроводи у сменама преподневној и поподневној.

Ученици нижих разреда (од првог до четвртог) похађаће наставу у преподневној смени свакодневно и имаће по четири часа у трајању од тридесет минута. Смене група А и Б вршиће се од 8 до 10.30 часова и од 11 до 13.30 часова. Овакав модел биће примењен у централној школи, док издвојена одељења иду у школу по основном моделу и то у преподневној смени.

Ученици виших разреда (од петог до осмог) долазиће у школу поподне. Група А похађаће наставу уживо понедељком, средом и петком, док ће група Б бити у школи уторком и четвртком. Током наредне недеље групе ће се ротирати. Док нису у школи, ученици ће пратити онлајн наставу, чији садржаји ће бити усклађени са наставом у школи. Часови су, такође, у трајању од тридесет минута.

Оваквим начином рада биће испоштоване све препоручене мере превенције и заштите од епидемије, чему ће допринети и редовна дезинфекција учионица и просторија у којима бораве ученици.

Продужени боравак као и ђачка ужина неће бити организовани прве недеље септембра.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!