KОНСТИТУТИВНА СЕДНИЦА СKУПШТИНЕ ГО КОСТОЛАЦ: Крстаноски председник ГО Костолац, Церовшек председница Скупштине ГО Костолац

У уторак 18.08.2020. године, у позоришној сали Дома културе, одржана је конститутивна седница Скупштине ГО Костолац. За председника ГО Костолац изабран је Серџо Крстаноски са листе „Александар Вучић – За нашу децу“, док је за његовог заменика изабран Дарко Грубетић.

Новоизабрани председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски истакао је да је почаствован што је поново од стране одборника и грађана изабран на ту функцију.

За председницу Скупштине Градске општине Костолац у новом сазиву изабрана је Милена Церовшек са листе „Александар Вучић – За нашу децу“, која је ту функцију обављала и у претходном мандату, заменик председнице Скупштине је Далибор Илић са листе ИВИЦА ДАЧИЋ – ,,Социјалистичка партија Србије (СПС), Јединствена Србија (ЈС) – Драган Марковић Палма“. За секретара Скупштине постављена је Слађана Петрушић Гутић, која је и раније обављала ту функцију.

Церовшек се том приликом захвалила одборницима што су јој поново указали поверење и обећала да ће и даље поштовати Закон, Статут и Пословник о раду.

Председница Скупштине Градске општине Костолац Милена Церовшек

На конститутивној седници Скупштине верификовани су мандати одборницима. Највећи број мандата има листа „Александар Вучић – За нашу децу“ – 16 одборника, листа ИВИЦА ДАЧИЋ – ,,Социјалистичка партија Србије (СПС), Јединствена Србија (ЈС) – Драган Марковић Палма“ – 4 одборника и листа ГГ ,,ИСКОРАК-др Звонко Благојевић-Мита Гаврилов“ – 1 одборник.

На седници Скупштине формиране су две одборничке групе. За председницу Одборничке групе „Александар Вучић – За нашу децу“ изабрана је Данијела Белић, а за њену заменицу одборница Борка Шутовић. Драган Ранисављев изабран је за председника Одборничке групе ИВИЦА ДАЧИЋ – ,,Социјалистичка партија Србије (СПС), Јединствена Србија (ЈС) – Драган Марковић Палма“, а његова заменица биће Јелена Живковић.

Изабрани су и нови чланови већа Градске општине Костолац, као и Kомисије за именовања и разрешења, Kомисије за мандатно-имунитетска питања и Изборне комисије Градске општине Костолац.

Већници Градске општине Костолац су: Маријана Божић, Милица Јовић, Морина Бајрам, Срђан Радовановић, Миладин Радомировић.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!