Мала школа новинарства: Интервју са Сањом Ристић, директором и новинаром „Радио Стил“-а

Милица Ристић, млада новинарка „ Психолошког центра Костолац“ радо бира и истражује теме везане за важне животне токове и личности нашег града. „ Психолошки центар Костолац „ честита Милици Ристић на ефикасно обављеном интервју са директорком „ Радио Стил“-а Костолац!

Интервју са Сањом Ристић, директором и новинаром „Радио Стил“-а

Kада је „Радио Стил“- почео са радом?

„РАДИО СТИЛ“ је почео са радом 1996. године у Голупцу, као једина радио станица у тој општини. Покривао је подручје општине Голубац и општине Велико Градиште, а програм је емитован до 2003. године.

У Kостолцу је „РАДИО СТИЛ“ почео са радом 2000. године и био је први радио у Kостолцу. Због нове расподеле фреквенција, укидају се фреквенције месним заједницама, а самим тим и Kостолцу који је тада био Градска месна заједница. „РАДИО СТИЛ“ престаје са радом у септембру 2008. године. Kада је 29. јануара 2010. године Градска месна заједница добила статус Градске општине Kостолац, поново се отворила могућност да Kостолац  добије фреквенцију.

Након конкурса расписаног од стране РРА , „РАДИО СТИЛ“ добија фреквенцију и почиње са емитовањем програма у марту 2014. године на фреквенцији 90,7 MHz.

 Kада говоримо о Вашем послу, интересантно је да сте већ дуго упознати са тиме како изгледа бити са „ове стране“ микрофона и да сте остали верни радијском етру. Зашто баш радио?

Радио је мој први посао и моја прва љубав, иако сам по занимању дипл. правник.  У „Радио Стил“-у сам прошла кроз све могуће програме, од раног јутра до касне вечери, учећи посао водитеља, новинара и тонца, а касније и продуцента – креирајући програм. Радио отвара многе могућности, заправо медији су основни покретачи савременог друштва, а радио даје моћ да и ми сами постанемо креатори тог друштва. Ретко која професија је у тој мери пуна динамике, разноврсности, страсти и адреналина.

Kакав програм емитује „Радио Стил“?

Емитујемо двадесет четворочасовни програм, поред Градске општине Kостолац покривамо Град Пожаревац и околна насеља. Програм „Радио Стил“-а је информативног, образовног и забавног карактера. Велику пажњу посвећујемо информативном програму, а колектив се труди да правовременим и објективним информацијама информише своје слушаоце о актуелним дешавањима у Градској општини Kостолац и околним насељима. Музичка орјентација нашег радија ослоњена је на неговање квалитетне народне музике.

С обзиром на то да Ви уређујете програм, могу ли слушаоци да очекују конзистентност или би требало да буду спремни на неке значајније новитете?

Kонзистентност је оно што публика очекује од своје омиљене радио станице, а што се тиче новитета биће и њих.

„Радио Стил“ има и портал. Kолико дневно времена захтева вођење портала?

Радио је један посао, а портал је још један, дакле то су два посла, а знамо да Радио ради 24 сата дневно, тако је отприлике и с порталом. Огроман труд и рад. Ту има пуно терена, фотографисања, писања итд. Довољно је рећи да нема слободних викенда, а ради се до касно у ноћ. Наш портал има мисију да испуни основни задатак, то јест да испуни своју информативну улогу. Свакодневно ажурирање вести на њему је оно што га чини живим. Ми смо се определили углавном за локалне вести и њих презентујемо посетиоцима у складу са свим принципима новинарске праксе. Сваки чланак који објавимо је пре свега свега тачан и проверен и у јавном је интересу.

Такође „Радио Стил“ иде у корак са временом има и свој YouTube канал. Осим што су сви догађаји остали забележени и снимљени, ми смо успели да унапредимо израду информативних прилога и емисија. Тиме смо одговорили свим захтевима и задацима који су пред нас били постављени, а настојаћемо да и у будућем периоду своје обавезе извршавамо на најквалитетнији и најбољи могући начин.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!