Почела сезона ремонта на копу „Дрмно”: Подизање погонске спремности

У наредних седам месеци обавиће се машински, електро, рударски и вулканизерски послови на основној рударској механизацији и опреми

Овогодишња сезона ремонта основне рударске механизације и опреме на копу „Дрмно” почела је почетком марта и трајаће наредних седам месеци. Стартовало се са ремонтним радовима на основној рударској механизацији и опреми која је ангажована у склопу другог јаловинског система након сагледавања техничко-технолошке ситуације на копу, рекао је Зоран Стојковић, управник Сектора машинског одржавања на копу „Дрмно”.

Планом ремонта јаловинских рударских система за ову годину на копу „Дрмно”, за који нам је речено да је подложан променама и усклађивањима, било је предвиђено да четврти БТО систем први уђе у ремонт, али због потребе производње откривке на нижим етажама, у рударском сектору огранка „ТЕ-KО Kостолац” определили су се да други јаловински систем, који ради на вишој етажи, први уђе у ремонт.

 

 

Поред уобичајених машинских, електро, рударских и вулканизерских послова на комплетном систему, на багеру „СРс 2000 / 28” очекује нас највише посла. Током ремонта биће замењена челична ужад главог витла, радиће се на санацији пакета ужетњача на А стубу горње градње багера и кугличне везе основне и претоварне машине. Предвиђена је поправка и погонских ланчаника гусеничних механизама на транспорту багера. Биће прегледана и урађена антикорозивна заштита конструкције багера. У плану је дијагностиковање стања кугличне стазе, кугличних тела и одстојника на лежању окрета горње градње багера. Након прегледа конструкције машине радиће се на антикорозивној заштити. За време трајања ремонта биће утврђено стање погонских редуктора на погонским станицама и њихова евентуална замена. Предвиђено је да ремонт траје 30 дана − рекао је Стојковић.

 

 

Подизање погонске спремности основне рударске механизације и опреме на Површинском копу „Дрмно” један је од најзначајнијих овогодишњих послова који треба да се квалитетно и на време обаве. То је један од важних предуслова за реализацију овогодишњих планова производње откривке и угља.

Извођачи радова

На овим пословима ангажовани су запослени привредног друштва „ПРИМ” из Kостолца, радници служби одржавања на ПK „Дрмно”, „Kосово Обилић”, уз логистичку подршку радника и машина из Сектора помоћне механизације копа „Дрмно” и привредног друштва „Аутотранспорт” из Kостолца.

 

Извор: „Енергија Kостолац”

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!