ТЕ „Kостолац А”: Превентива чува производњу

Свакодневна превентива је основна тачка поласка за одржавање у савременој енергетици. Потребно је да се промене одмах примете, као и да се након тога предузму одговарајући поступци како би се спречило ометање оптималног одвијања производног процеса

 

 

Напори се предузимају и ка унапређењу заштите животне средине, у складу са важећим законима и правилницима из ове области.

Вођа групе ложних уређаја Драган Јовчев ради у овој термоелектрани од 1996. године. Јовчев наглашава да се брижљиво одржавање погона темељи на свакодневним темељним обиласцима свих постројења који припадају блоковима А1 и А2.

Свакодневна превентива је основна тачка поласка за одржавање у савременој енергетици. Потребно је да се одмах примети да ли има промена, да се потом предузму одговарајући поступци како би се спречило ометање оптималног одвијања производног процеса. Посао је обиман и захтеван, тражи потпуну посвећеност свих запослених. Услови рада су мало тежи, у летњем периоду се ради на великим температурама, велика су испарења и све друго што је везано за наш производни процес. Треба много и воље и времена да се у потпуности савлада посао јер је сложен и захтеван – каже Јончев.

 

 

Добра сарадња

Бојан Андрејић, инжењер за арматуре и помоћне уређаје у ТЕ „Kостолац А”, указује да је важно да се заврши свака радна обавеза да би по истеку смене радник могао да се опусти. Сарадња с колегама је добра јер се овде успех постиже тимским радом.

Извор: „Енергија Kостолац”

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!