ДРМНО: Чување културне баштине и традиције кроз фолклор

На велики црквени празник Сретење – Дан државности, у суботу 15. фебруара, КУД „Божидар Димитријевић – Козица” из Дрмна, организовао је годишњи концерт на коме су наступили сви ансамбли са вокалним солистима. Гости концерта били су КУД „Костолац” и КУД „Брадарац”.

 

Извор фотографија: FOKUS TIM

Дејан Стојадиновић, секретар КУД-а „Божидар Димитријевић – Козица” поздравио је све присутне подсетивши да је захваљујући средствима из Града Пожаревца извршена адаптација позорнице и постављена нова расвета. Он је том приликом уручио захвалницу члану Већа Града Пожаревца, Дарку Мирковићу задуженом за Градску општину Костолац и месне заједнице.

Захвалнице и пригодне поклоне добили су: Центар за културу „Костолац”(за техничку подршку), и КУД „Костолац” и КУД „Брадарац” (за дугогодишњу сарадњу и пријатељство).

Пригодним поклоном у знак захвалности награђен је и Стокић Богољуб, који је допринео да сцена Дома културе у Дрмну буде лепа и свечана, сашивши нове сценске завесе.

Председник КУД-а „Божидар Димитријевић – Козица” Далибор Стојадиновић и његова супруга Лидија су том приликом уручили Јубиларне награде за 2018. и 2019. годину.

Захвалницу и мали опанак за 50 наступа на сцени добили су:

Марија Стојадиновић, Милица Марковић, Матија Ивић, Стефан Стојановић.

Статуету за 100 наступа на сцени добили су:

Наталија Цвејић, Јелена Ђурић, Марија Ђурић, Марија Петров, Милош Сузић и Марко Стојадиновић.

Плакету за 150 наступа на сцени:

Милица Миленковић, Марија Цвејић,  Марко Јовановић и Младен Цвејић.

Плакету за 200 наступа на сцени добио је Владимир Стојадиновић.

Дом културе у Дрмну био је испуњен до последњег места, а публика је громогласним  аплаузом поздрављала свако извођење старих игара.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!