ЕПС: Споразум о сарадњи Синдиката радника ТЕНТ и ПРО ТЕНТ

У термоелектрани „Никола Тесла А“ у Обреновцу 11. фебруара потписан је Споразум о сарадњи Синдиката радника ТЕНТ-а и Синдиката радника ПРО ТЕНТ-а, којим се обезбеђује заједнички рад ове две синдикалне организације у оквиру Синдиката радника ЕПС-а, у циљу изједначавања права запослених ПРО ТЕНТ-а са запосленима ЕПС-а. У присуству Милорада Грчића, в. д.
директора „Електропривреде Србије“, споразум су потписали Славиша Копитић, председник Синдиката ЕПС ТЕНТ-а, и Милош Ненадовић, председник Синдиката радника ПРО ТЕНТ-а. Грчић је истакао да запослени ТЕНТ и ПРО ТЕНТ заједно раде на веома важним пословима у огранку у ком се производи више од 50 одсто електричне енергије у Србији.

Због тога је веома важно да се сви запослени ПРО ТЕНТ-а осећају као радници ЕПС-а јер ПРО ТЕНТ и постоји због ЕПС-а. Показали смо да заједно можемо да сачувамо ЕПС. То значи сачувати сваког запосленог, очувати постојеће капацитете и изградити нове. Да би се ЕПС сачувао и модернизовао, неопходно је успоставити тесну сарадњу са синдикатом, који је незаобилазан фактор у настојању да ЕПС иде бржим корацима напред – нагласио је Грчић.

 

 

Он је указао на чињеницу да је у последњих десет година у ЕПС-у много средстава уложено у унапређење заштите животне средине, иако се последњих неколико месеци води кампања да је ЕПС највећи загађивач.

То се ради са циљем да се ослаби ЕПС, а пре свега термо сектор, који даје стабилност у снабдевању електричном енергијом. Само енергетски независна земља омогућава услове за стабилан привредни развој – истакао је Грчић.
Он је подсетио на највећи еколошки пројекат, изградњу постројења за одсумпоравање у ТЕНТ А, и најавио да ће у току ове године бити расписан тендер за изградњу таквог постројења и у ТЕНТ Б.
Милош Ненадовић, председник Синдиката радника ПРО ТЕНТ-а, захвалио је на подршци Милораду Грчићу за потписивање овог споразума којим се приступа највећој синдикалној организацији у Србији, као и Милану Ђорђевићу, председнику Синдиката радника ЕПС-а.
Потписивању споразума су присуствовали Горан Лукић, директор производње енергије у огранку ТЕНТ, Слободан Вујичић, директор ПРО ТЕНТ-а, и Зоран Блажић, потпредседник Синдиката ЕПС-а.

Извор: ЕПС Енергија

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!