ОДРЖАНА ТРИБИНА ЗА ПОЉОПРИВРЕДНЕ ПРОИЗВОЂАЧЕ У КОСТОЛЦУ

Поводом обележавања 29. јануара – Дана Градске општине Kостолац у препуној Скупштинској сали, 24. јануара, одржана је Трибина о пољопривреди, на којој су додељене похвалнице и ваучери за годишњу претплату на часопис за пољопривреднике и љубитеље природе „Добро јутро” најуспешнијим пољопривредним произвођачима.

 

 

Трибину је отворио председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски.

– Одржавање трибине о пољопривреди представља изузетно добар вид информисања и едукације пољопривредних произвођача и сточара захваљујући предавању од стране признатих стручњака из различитих области. Градска општина Костолац је општина која има велики део обрадивог пољопривредног подручја и жеља нам је да добром инфраструктуром, подстицајем и сваком другом помоћи заједно са градом Пожаревцем допринесемо да оваквих пољопривредних произвођача буде што више.

Др Драгољуб Ивановић самостални стручни сарадник за послове привреде, пољопривреде, заштите животне средине и локалног развоја, захвалио се присутнима на сарадњи и бројном одазиву. Честитао је најбољим произвођачима на успесима које су остварили током претходне године нагласивши да му је драго да се све већи број младих који се бави пољопривредом.

 

 

Похвалнице и ваучере за годишњу претплату на часопис за пољопривреднике и љубитеље природе „Добро јутро” најуспешнијим пољопривредним произвођачима и сточарима са подручја Градске општине Костолац  у 2020. години уручили су председник Градске општине Kостолац Серџо Крстаноски и Др Драгољуб Ивановић самостални стручни сарадник за послове привреде, пољопривреде, заштите животне средине и локалног развоја
За најбоље из области ратарства на територији Градске општине Kостолац изабрани су Максић Ивица, Љубиша Ивковић, Дејан Димитров, Бојан Јовановић, Дејан Обрадовић, Тиосав Пауновић, док су из области сточарства за најбоље проглашени Спасић Владислав, Сарафиновић Радиша и Слободан Дачић.

Из области повртарства изабрани су Јовановић Саша, Вујчић Драгослав, и Станојковић Бобан. За најбоље пчеларе проглашени су Димитрић Перица и Живковић Љубиша. Из области воћарства награђен је Пауновић Живадин.

Др Драгољуб Ивановић, самостални стручни сарадник за послове привреде, пољопривреде, заштите животне средине и локалног развоја, честатао је свим награђенима на постигнутим резултатима, са жељом да број пољопривредних произвођача из године у годину расте.

Након уручивања награда најуспешнијим пољопривредницима, одржано је предавање, а теме овогодишње трибине биле су:
– Појава Афричке куге на епизоотиолошком подручју ВСИ – предавач Славонка Стокић Николић, Др ветер. специјалиста епизоотилог;
– Превентивне мере на фарми – предавач Оливер Савић , Др ветер.
– Обрада папака – предавач Дане Хркаловић, дипл. инг. сточарства;
– Kако до стабилних приноса пшенице – предавач Јоргованка Влајковац, дипл. инг. пољпривреде;
– Заштита пшенице – појава ЦИKАДЕ – предавач Јовица Јуришић, дипл. инг заштите биља.

Организовањем Трибине о пољопривреди, Градска општина Kостолац настоји да едукује пољопривреднике, да их подстакне да започну нову или прошире постојећу производњу, али пре свега да им помогне, како би пољопривреда постала један од носилаца развоја у костолачкој општини.

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!