Наташа Роквић о предстојећем фестивалу „Виминациум лумен меум”

Гост на таласима „Стил Радија” у петак, 22. новембра била је глумица Наташа Роквић, а повод за гостовање на првом месту био је извођење представе „Kаролина Нојбер”, у оквиру манифестације „Новембарски дани културе”, а други повод био је Смотрa аматерских позоришта „Виминациум лумен меум” .

Представа „Kаролина Нојбер” играће се у четвртак, 28. новембра 2019. године, на сцени Дома културе у Костолцу у 20 часова. Премијера представе била је у јуну ове године, и од тада је прошло скоро шест месеци од њеног првог извођења, а у међувремену глумци су постигли велики успех са овом представом. Поред бројних награда на фестивалима за најбољу представу, добили су и појединачне – личне награде  и то на Међународном фестивалу „Таковске цвете” у Горњем Милановцу, на „Мартиновим данима” у Богатићу на Фестивалу драмских аматера села Србије „Федрас”-у, и на Фестивалу аматерских позоришта у Лесковцу.

 

 

Већ једанаст година за редом позориште Кастелум организује Смотру аматерских позоришта „Виминациум лумен меум”, што је доказ да је фестивал не само заживео, већ културни живот Костолца не може да се замисли без ове смотре.

Према речима Наташе Роквић фестивал се одржава у организацији позоришта „Castellum“ у сарадњи са Центром за културу „Костолац”. Смотра почиње 2.12.2019. године, а отвориће је Позориште „Јанко Веселиновић”из Богатића представом „Полицајци”. Друге вечери наступиће Лесковачки културни центар са представом „Ближи небу”, а трећег дана фестивала Театар „Ресава” ЦЗК Десподовац представиће се представом „Протуве пију чај”. Позориште КУД „Караџић” наступиће червртог дана са представом „Зваздана прашина”. Пети дан резервисан је „Баг театар” из Бољеваца, они ће одиграти представу  „Ковачи”. Последње вечери фестивала у част награђених наступиће костолачко аматерско позориште „Castellum

Почетак представа је сваке вечери од 20:00 часова, а цена улазница је 100 динара.

 

 

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!