Обележавање дечије недеље у Библиотеци у Костолцу

Манифестација Дечија недеља у нашој земљи обележава се почетком октобра још од 1934. године и повезује све важне актере у заштити и промоцији дечијих права, како државне институције, тако и цивилне и струковне организације, подстичући даље унапређење услова за бољи положај детета у нашем друштву. Овогодишњи слоган Дечије недеље је „Да право свако – дете ужива лако“.
 
Библиотека у Костолцу, Одељење Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац и ове године је традиционално обележило Дечију недељу низом активности. У сарадњи са Градском општином Костолац, Центром за културу Костолац, Вртићем „Мајски цвет“, Основном школом „Јован Цвијић“ Костолац и Друштвом „Ром“ организоване су ликовне радионице за предшколце и за ученике Основне школе, као и свечани дочек и додела чланских картица Библиотеке предшколцима и ученицима првог разреда Основне школе.
Ликовну радионицу за предшколце водиле су Рената Минић и Невена Вуксановић. Ликовну радионицу за ученике Основне школе „Јован Цвијић“ Костолац водио је Драган Павловић, професор ликовне уметности. Тема радионица: У свету књига.
 
Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!