Књижевно вече Љиљане Хабјановић Ђуровић у Библиотеци у Костолцу

Наша позната књижевница Љиљана Хабјановић Ђуровић у среду 9. октобра, гостовала је по први пут у Костолцу. Након посете цркви Светог Максима Исповедника, књижевница је одржала књижевно вече у Библиотеци у Костолцу, Одељењу Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац, на коме је говорила о својим књигама, затим о томе шта је мотивише а шта инспирише за писање, одговарала је на питања многобројних посетилаца о својим духовним књигама и српским светитељима, о породици, о едицији књига за децу, као и о својим путовањима док је истраживала грађу за књиге.
 
О књижевници:
Љиљана Хабјановић Ђуровић рођена је 1953. године у Крушевцу, где је завршила осмогодишњу школу и гимназију. Дипломирала је на Економском факултету у Београду. Радила је као банкарска службеница и као комерцијалисткиња иностраног туризма, а затим као новинарка и уредница у магазину „Дуга”. Од 1996. године посветила се само књижевном раду. Године 2003. основала је издавачку кућу „Глобосино Александрија”.
Објавила је 15 романа: Јавна птица (1988), Ана Марија ме није волела (1991), Ива (1994), Женски родослов (1996), Пауново перо (1999), Петкана (2001), Игра анђела (2003), Свих жалосних радост (2005), Запис душе (2007), Вода из камена (2009), Сјај у оку Звезде (2012), Наш отац (2014), Гора Преображења (2015), Онда је дошла Добра Вила (2016) и Со земљи (2018).
Добитница је многих престижних награда, међу којима су и Орден Светог Саве који јој је Свети архијерејски синод Српске православне Цркве доделио 2007. године, на предлог Његове светости Патријарха српског Господина Павла, а на предлог Његове светости Патријарха српског Господина Иринеја 2016. године додељен јој је Орден Светог Деспота Стефана Лазаревића „за истрајну љубав према Светој Мајци Цркви, нарочито показану њеним књижевним делима у којима су изнете хришћанске непролазне ­ савремене вредности.”
Љиљана Хабјановић Ђуровић у својој свакодневници негује вредности за које се залаже у књигама које пише. Живи посвећена молитви, писању и својој породици.
Своје романе продала је у тиражу од милион и по примерака.
Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!