Спектакуларан концерт Цакане поводом Дана ослобођења Костолца

У недељу 13. октобра, поводом Дана ослобођења Костолца у Другом светском рату од нацистичке силе Немачке, одржан је спектакуларан концерт Драгице Радосављевић – Цакане и музичког састава „Свитање“.

 

 

Директор Центра за културу Костолац, Драган Николић честитао је Дан ослобођења Костолца, суграђанима истакавши важност обележавања овог датума.  „Ово је велики је дан за наш град, и наша је обавеза да се са поносом сећамо свих оних који су дали живот за ову земљу, који су омогућили да ми данас живимо у слободи”, рекао је Николић. 

 

 

Чувена естрадна певачица и музички састав „Свитање“ баве се неговањем и извођењем српске народне музике.  Драгица Радосављевић Цакана, извела је нове, али и старе нумере, из свог богатог репертоара, али и песме својих драгих колега. Публика је нарочито уживала у извођењу етно-музике, јер је популарна певачица свој рад усмерила у том правцу. Низале су се „Јечам жела” , „Маријо, дели бела кумријо”, „Треба времена”, „Бело лице љубам јас”, „Анђео”, „Иванова корита”, „Леп као бог” и многе друге песме, а за сам крај концерта одабрала је песму „Боље бити пијан него стар”.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!