Фантастичан концерт Народног оркестра „Сербиа”, Културно – просветног центра из Петровца на Млави

Поводом Дана ослобођења Костолца у Другом светском рату у недељу, 13. октобра приређен је концерт Народног оркестра „Сербиа” петровачког Kултурно – просветног центра.

Пре концерта присутнима се пригодним речима посвећеним Дану ослобођења обратио заменик председника Градске општине Костолац Далибор Илић, честитајући празник Костолчанима.

 

Драги суграђани, у име Градске општине Костолац, честитам Вам 13. октобар – Дан ослобођења Kостолца. Овај значајан датум прилика је да се подсетимо свих оних који су положили своје животе у борби против фашизма и који су заслужни што смо данас овде где припадамо. 

Морам да истакнем да Костолац са поносом обележава Дан ослобођења, јер је тај период један од најтежих у историји нашег града. Ми на тај начин чувамо историјску поруку – поруку о неприкосновености слободе. Славећи идеале слободе испуњавамо нашу моралну и патриотску дужност” , рекао је Илић и додао да су ти идеали су наше неизоставно историјско наслеђе који нас подсећају да бољу и сигурнију будућност можемо да градимо само у миру и заједништву.

Народни оркестар „Сербиа” траје већ тринаест година. Основао га је Новица Стојимировић са Својим ученицима и истомишљеницима. Већ осам година оркестар делује и ради у оквиру Културно – просветног центра у Петровцу на Млави, а којим руководе Новица Стојимировић и Миодраг – Микица Лукић.

 

 

На репертоару је био велики број песама у духу традиционалног мелоса, а гост концерта је био директор Центра за културу „Костолац” Драган Николић, који је свирао хармонику. Кроз музичке нумере била су обухваћена сва етнолошка подручја Србије, до Kосова, преко Врања, Шумадије, Источне Србије до Војводине.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!