ГО Костолац: Наставак улагања у путну инфраструктуру

Локална самоуправа ГО Костолац стратешки се фокусирала на улагања у бољу и квалитетнију путну инфраструктуру. Радови на асфалтирању улица у Костолцу увелико су у току.  Уз добру сарадњу локалне самоуправе Градске општине Костолац са локалном самоуправом Града Пожаревца, обезбеђена су средства за асфалтирање и реконструкцију путне инфраструктуре на територији општине у износу од 66 милиона динара.

Тренутно се изводе радови на асфалтирању Хомољске улице (преко пута спортске хале) у дужини од 100 метара , а завршено је асфалтирање улице Стевана Немање у дужини од 300 метара. Радове су обишли председник ГО Костолац Серџо Крстаноски и председница Скупштине ГО Костолац Милена Церовшек са својим сарадницима.

 

 

Све оно што смо предвидели Стратегијом развоја ГО Костолац за 2019. годину у оквиру путне инфраструктуре, смо и реализовали. У марту су асфалтиране улице Милоша Обилића и Саве Ковачевића у Кленовнику. У насељу Петка реконструисали смо улицу Боже Димитријевића, у насељу Острово Лоле Рибара (први део у дужини од 500 метара). У насељу Канал, асфалтирали смо улицу Девет Југовића, и у Костолцу Николе Тесле, Јована Дучића, Трудбеничку, Боже Димитријевића, Стевана Немање и сада Хомољску улицу. У наредном периоду биће реконструиисана и улица Николе Граонића”, рекао је Крстаноски захваливши се градоначелнику Града Пожаревца на издвојеним средствима из буџета.

У оквиру летњег одржавања путева, Град Пожаревац је издвојио 14 милиона динара за реконструикцију и асфалтирање путева, али и за насипање сеоских путева на територији костолачке општине и преко 52 милиона динара за реализацију капиталних пројеката који се односе на обнову путне инфраструктуре.

Очување животне средине

Крстаноски је најавио и почетак реализације пројекта Замена реконструкција и формирање новог дрвореда на територији ГО Костолац, што подразумева садњу 1710 нових стабала. „Уговор је већ склопљен и очекујемо почетак радова средином октобра или почетком новембра месеца”, каже председник општине.

Уређење комуналне инфраструктуре приоритет у Костолцу

Према Стратегији развоја ГО Костолац за 2020. и 2021. годину у плану је да се уради комплетна  канализациона и водоводна мрежа на територији читаве општине. Већ су урађени пројекти за четири улице за водоводну мрежу и 17 улица за канализациону мрежу. Паралелно ће се радити и на уређењу путне инфраструктуре. Планирана је реконструкција следећих улица у Костолцу: Јадранска, Трудбеничка II и III део, Николе Тесле II део и Вељка Дугошевића.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!