Конференција МО СНС Костолац: Стратегија развоја ГО Костолац за наредни период од 3 године

Месни одбор Српске напредне странке у Костолцу организовао конференцију за медије на којој су се обратили повереници Милена Церовшек, председница Скупштине ГО Костолац и Серџо Крстаноски председник ГО Костолац.

Повереник Серџо Крстаноски говорио је о стратегији развоја ГО Костолац за наредни период од 3 године. 

 „Поред бриге о култури, спорту, деци и омладини наш Месни одбор СНС има највећу одговоност  за  стратегију  развоја  ГО Костолац и околних села у наредном периоду, јер смо у предходних  шест година били главни носиоци и стожери политике и развоја наше општине, поготово ако се зна да смо на последњим изборима имали најбољи резултат до сада 63 %  гласова. 

 Костолчани су нам дали подршку за све оно што радимо и због тога се трудимо да нашим суграђанима обезбедимо најбоље услове за живот. Крајем прошле године донели смо стратегију развоја наше општине за период  2019- 2021. године којом планирамо да комплетно уредимо  комуналну, топлификациону и путну инфраструктуру на територији ГО Костолац”.

 

 

Он је додао да је анализом на терену, која је рађена у претходном периоду, на територији ГО Костолац утврђено да 23 улице немају канализациону мрежу, а да 4 улице немају водоводну мрежу. Насеље плажа и насеље виногради заједно са селом Острово немају топлификациону мрежу, док село Стари Костолац нема канализациону мрежу. Центар Костолца – круг пијаце није имао грејање, јужни крак у селу С.Костолац, Кобалова и  Базенска улица.

Што се  путне инфрастуктуре тиче 27 улица у Костолцу нема уређену путну инфраструктуру. То су улице у насељима Канал, Колиште и Дидино насеље.  Костолац  се из године у годину све више ширио и градио по периферији где су биле њиве, али се није ширила комунална, топлификационана ни путна инфраструктура. Раније власт није размишљала о обичним  грађанима. Тако да нас у наредном периоду очекују велики посао да завршимо комплетно све пројекте i све студије изводљивости и оправданости за поменуте улице за изградњу водоводне, канализационе мреже, али и ширење топлификационе мреже. До 2020. године очекујемо и реализацију  свих пројеката”, наглашава Крстаноски.

 

 

 

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!