На конференцији ГО СНС Пожаревац о капиталним инвестицијама

Градски одбор Српске напредне странке у Пожаревцу, организовао је у четвртак, 22. 08.2019 године конференцију за медије на којој су презентоване капиталне инвестиције које су до сада реализоване, али је било речи и о инвестицијама у путну инфраструктуру чија се реализација очекује у наредном периоду.

 

 

Председник Градског одбора Српке напредне странке у Пожаревцу, Бане Спасовић истакао је да је Град Пожаревац једно велико градилиште. Пуштен је у рад  кружни ток са деоницама Улица Моше Пијаде и Јована Шербановића вредност инвестиције је око 40 милиона динара. Асфалтирана је Партизанска улица, а вредност ове инвестиције износи око 23 милиона и 500 хиљада динара, а у току су радови у Улици Чеде Васовића. На територији Градске општине Костолац завршено је асфалтирање Југовићеве улице на Каналу, вредност радова је 1.600.000,00 динара. Завршено је асфалтирање Трудбеничке улице у Костолцу, а ускоро започињу радови на асфалтирању Боже Димитријевића, вредност ових радива је 25 милиона динара. Да Град Пожаревац води рачуна о равномерном развоју града и сеоских насења говори у прилог чињеница да је ове године асфалтирано преко 4 километара путева у Трњану, Набрђу, Живици, Петки, Драговцу, Кленовнику, Острову и Батовцу.

Локална самоуправа стратешки се фокусирала на улагања у бољу и квалитетнију путну инфраструктуру и Град Пожаревац ће са овом годином прећи преко 80 километара асфалтираних површина за мање од четири године. У скорије време завршиће се обилазница Забела – Костолац и Пожаревац – Пољана.

Председник Градског одбора Српке напредне странке у Пожаревцу, Бане Спасовић је том приликом најавио и програм за 56. Љубичевске коњичке игре од 30. августа до 1. септембра.

Музички програм овогодишњих игара одвијаће се на две локације и то у центру града и на Стадиону малих спортова – двориште Политехничке школе. Планиран је концерт Симфонијског оркестра „Гвардиа“, а од извођача наступиће финалиста такмичења Први глас Србије Борис Петровић, Лехингтон бенд, Милош Радовановић, Стефан Живојиновић, Ренато Хенц, Црвена јабука, Сергеј Ћетковић и Лепа Брена.

Програм игара, обухватиће Љубичевски вишебој, волтижовање деце, изложба грла, даљинско јахање, утакмица у прескакању препона, галопске и касачке трке. Спасовић је истакао да је поносан јер је ова међународна спортско-туристичка манифестација проглашена за најбољу у Србији . Иначе ово велико признање „Туристички цвет“, традиционално додељује Туристичка организација Србије за изузетна остварења у подизању квалитета туристичких услуга и за допринос развоју, унапређењу и промоцији туризма у нашој земљи.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!