Изложба олдтајмера, 25. авуста у Костолцу

Конференција за медије поводом другог скупа љубитеља историјских аутомобила одржана је у среду, 21. августа у просторијама Центра за културу „Костолац”.

Организатор манифестације је Центар за културу „Костолац” у сарадњи са Удружењем љубитеља олдтајмера „Костолац”, а покровитељ је Градска општина Костолац.

На конференцији су се обратили председница Скупштине Градске општине Костолац Милена Церовшек, председник Удружења љубитеља олдтајмера „Костолац” Богомир Огњановић и директор Центра за културу „Костолац” Драган Николић, а присуствовали су чланови Већа ГО Костолац Маријана Божић и Милан Ђаловић, председник КУД-а „Кленовник” Данијел Стојановић, председница Удружења жена „Кленовник” Биљана Илић и председник КУД-а „Света Петка” Малиша Ђокић.

 

 

Задовољство ми је што је Градска општина Костолац покровитељ ове манифестације која завређује велику пажњу свих нас како у културолошком тако и у спортском смислу те речи. Прошле године скуп олдтајмера је био изузетно посећен и оцењен као одлично организован. У центру Костолца тада је било изложено преко 40 старовременских аутомобила, а ове године надамо се још бољем одзиву”  , рекла је председница Скупштине Градске општине Костолац Милена Церовшек изразивши жељу да ће овај скуп постати традиционалан и да ће добити међународни карактер.

 

 

Председник Удружења љубитеља олдтајмера „Костолац” Богомир Огњановић, је том приликом рекао да је овакав вид манифестација мало заступљен у Браничевском округу, у односу на остале делове Србије. „Прошле године године у Костолцу организован је први скуп и имали смо велику дозу одговорности. С обзиром да су учесници скупа били задовољни организацијом ми смо ове године потрудили да се манифестације издигне на један виши ниво”.

 

 

„Скуп старих аутомобила од великог је значаја за град Костолац, за његов даљи развој на туристичкој мапи Србије, културних и спортских манифестација. Центар за културу „Костолац” је са задовољством прихватио свој део организације и надам се да сви који дођу 25. августа у 10 часова уживати у једном несвакидашњем догађају”, рекао је директор Центра за културу „Костолац” Драган Николић. Он је додао да ће у културно-уметничком програму учествовати КУД „Кленовник” и КУД „Света Петка”, а Удружења жена „Кленовник” изложиће на свом штанду стара српска јела.

 

 

Окупљање љубитеља олдтајмера планирано је од 10 часова, свечано отварање и додела пехара у 12 часова, а након тога учесници ће ићи у обилазак Цркве Светог Георгија у Старом Костолцу, где су недавно рестауиране три иконе Уроша Предића.

Скуп олдтајмера у Kостолцу је само још једна у низу манифестација која се организује у оквиру „Костолачког лета”.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!