Завршен турнир у одбојци на песку

Претходног викенда на Спортско рекреативном центру „Топољар“ одржан је турнир у одбојци на песку. Турнир је организовао Центар за културу „Kостолац” у сарадњи са  одбојкашким клубом „Рудар “ Kостолац  у склопу манифестације „Костолачко лето”. 

 

 

На самом почетку учеснике турнира и публику поздравио је директор Центра за културу Костолац, Драган Николић. На терену за одбојку, на Спортско-рекреативном центру „Топољар” окупиле су се екипе из Аранђеловца, Пожаревца, Kостолца и Београда. Турнир се одржава већ трећу годину за редом, а све у циљу промоције спорта, здравог начина живота, нарочито код младих и промоције града Kостолца. Ово данашње дешавање је само једно у низу у оквиру богате понуде „Kостолачког лета 2019”, које је Центар за културу „Kостолац“ организовао и прилагодио суграђанима различитог узраста и интересовања, – рекао је Николић.

 

 

Турнир се играо по стандардним правилима одбојке на песку са по два играча у екипи, а овогодишњу титулу мушкој конкуренцији изборила је екипа „Љовисна”, друго место заузела је екипа „Сеничани”, а треће „Врбица” . За најбољег играча проглашен је Филип Драговић.

 

 

У женској конкуренцији прво место освојила је екипа „Покемони”, на другом се нашла екипа „Тwins”, а на трећем „Лавице”. За најбољу играчицу проглашена је Александра Ћирић.

 

 

Турнир је отворила чланица Већа Градске општине Костолац, Маријана Божић. Она је том приликом пожелела добродошлицу свим учесницима турнира и истакла „Ово је још једна спортска манифестација у оквиру „Костолачког лета”. Већ следећег викенда одржаће се турнир у баскету, што говори у прилог чињеници да Градска општина Костолац настоји да подржи развој спорта у Костолцу, поготово када су у питању наши најмлађи”.

 

 

 

Један од организатора турнира Маријан Копун је рекао да је ове године учествовало осам мушких и три женске екипе. „Ово је већ трећа година за редом како у сарадњи са Центром за културу „Костолац”  организујемо турнир у одбојци на песку. За најбоље екипе обезбеђене су новчане награде, ми смо задовољни смо одзивом екипа и надамо се да се на турниру следеће године пријавити још већи број екипа”.

Турнир је организован у оквиру манифестације „Костолачко лето 2019”, а под покровитељством Градске општине Костолац.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!