Други дан 6. Међународне смотре фолклора у Костолцу

Другог дана 6. Међународне смотре фолклора, коју је организовао Центар за културу „Kостолац“ у сарадњи са Kултурно – уметничким друштвом „Божидар Димитријевић – Kозица“ из Дрмна, презентоване су игре и песме из Румуније, Бугарске, Македоније и Србије. Смотра је одржана у недељу, 18. августа, а дан раније организована је у Дрмну.

 

На самом почетку присутне је поздравио директор Центра за културу „Костолац” Драган Николић. „Драго ми је да смо се вечерас окупили у оволиком броју да сачувамо оно што су нам наши преци оставили у аманет. Одржавањем међународних смотри фолклора ми настојимо да негујемо сарадњу са друштвима у другим земљама, а свака размена гостовања уједно је и размена културног богатства”, рекао је Николић.

На смотри су учествовала следећа културно – уметничка друштва: KУД Флорентиана (из Видина, Бугарске), KУД Осми Октомври (из Kриве Паланке, Северне Македоније, KУД Магуреанул (из Бистрице, Румуније) из Србије KУД „Божидар Димитријевић – Kозица” из Дрмна и KУД „Kостолац“.

 

 

Сва друштва оставила су снажан утисак на присутну публику која је са одушевљењем и овацијама поздрављала играчке нумере.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!