Конференција МО СНС Костолац: О значају спорта за децу и младе у локалној заједници

Месни одбор Српске напредне странке у Костолцу организовао конференцију за медије на којој су се обратили повереници Милена Церовшек, председница Скупштине ГО Костолац и Серџо Крстаноски председник ГО Костолац.

На самом почетку повереница Милена Церовшек, председница Скупштине ГО Костолац истакла је да МО СНС Костолац, активно учествује на свим трибинама које организује Унија жена ГО СНС Пожаревац.

У скорије време МО СНС Костолац планира такође да оснује Унију жена, с обзиром да су наше активисткиње стално присутне у великом броју на свим трибинама пре свега из области здравства и социјалне заштите које организује Унија жена ГО СНС Пожаревац. За почетак планирамо да се једна трибина организује у Костолцу у договору са кординатором Уније жена ГО СНС Пожаревац Биљаном Ивковић” рекла је Церовшек.

Повереник Серџо Крстаноски говорио је о значају спорта за децу и младе у локалној заједници.

 

 

Месни одбор СНС у Костолцу брине о развоју спорта, младих и талентованих Костолчана. Обезбеђујући  окружење за бављење спортом, у смислу инфраструктуре, места за тренирање, али и рекреативно бављење неким спортом, сарадњом школа и локалних клубова, даје се деци погодно тло да имају вентил и, просто, да имају место на коме проводе слободно време”.

Он је истакао да је Костолац пре свега град  угља и електричне енергије, али је и град спорта, који је имао увек  добре и талентоване младе спортисте: фудбалере, рукометаше, гимнастичаре и одбојкаше.

Као неко ко брине о младима Градска општина Костолац је поводом обележавања славе Св. Великомученика Прокопија и ове године је новчано наградила најбоље ученике и ђаке генерација Основне школе „Јован Цвијић Костолац” и Техничке школе са домом ученика „Никола Тесла” . Такође од ове године Скупштинском одлуком награђени су и спортисти генерације школа Градске општине Kостолац. Да Градска општина Kостолац води рачуна о будућим перспективним младим људима који ће својим знањем допринети развоју ове општине, говори и чињеница да су су обезбеђене награде за најангажованијег ученика и најбољег ђака Пожаревачке гимназије, који је Костолчанин”, рекао је Крстаноски.  

МО СНС Костолац и ГО Костолац  доста брину о развоју  спортa у Костолцу и здравом развоју младих и деце. Након дуге паузе од скоро 10 година  и након неколико  покушаја  да се оформи школа  фудбала  коначно локална самоуправа  ГО  Костолац и  МО СНС у Костолцу стали су уз  једну добру причу и заједно са тренерима  који су  радили   са  децом  на  нашој  територији  поново покренули омладинско – пионирску школу „Рудар 1933“ . Циљ саме школе је да сву децу са територије ГО Костолац и околних места врати на спортске терене и да се активно баве фудбалом”, наглашава Крстаноски. 

Он је напоменуо да је у плану и развој школе одбојке и рукомета за девојчице уз квалитетан и стручан рад тренера са децом.

Поред развоја младих ГО Костолац и МО СНС Костолац брину и о свим спортским  објектима на територији ГО Костолац.  

Крајем  2018. године добили смо на коришћење све спортске објекте  који  су припадили ЈП ЕПС, а то су : Спортска хала са спортским  теренима  иза самог објекта, стадион „Бора Бека”који обухвата три терена, СРЦ „Топољар” и Дом омладине. На тај начин омогућено је да се направе добри услови за бављење спортом у Костолцу,  јер без добре спортске инфраструктуренема ни добрих спортких резултата”, додао је Крстаноски.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!