Откривена злоупотреба око МХЕ „Дубочица 2”: Ухапшено шесторо запослених ЈП ЕПС у Краљеву

На основу резултата контроле Сектора за унутрашњу контролу и безбедност ЈП ЕПС, полиција је ухапсила шесторо запослених „Електропривреде Србије” из  Краљева због злоупотребе службеног положаја у градњи електроенергетског објекта за мини хидроелектрану „Дубочица 2”.

Ухапшени су Зоран Пантелић, главни референт за одржавање електроенергетских објеката (ЕЕО), Грујица Давидовић, референт за одржавање ЕЕО, Дејан Радић, шеф службе за одржавање ЕЕО, Милан Вучковић руководилац сектора за одржавање ЕЕО и мерних места, Драган Мачужић, директор Одсека за техничке услуге Краљево и Саша Димић, руководилац Сектора у Одсеку за одржавање ЕЕО, сви запослени у ЈП ЕПС у Краљеву.

Они су осумњичени да су током 2016. и 2017. године незаконито ангажовали запослене и механизацију ЕПС-а на изградњи електроенергетског објекта за потребе МХЕ „Дубочица 2”, која је у власништву Милана Вучковића, односно његове фирме „Хидроенерго Дубочица”. Тиме су оштетили ЕПС и предузећу „Хидроенерго Дубочица”обезбедили противправну имовинску корист у износу од 1,96 милиона динара.

За одличну сарадњу у овом случају ЈП ЕПС захваљује Министарству унутрашњих послова, Управи криминалистичке полиције, Одељењу за борбу против корупције, као и Посебном одељењу за сузбијање корупција Вишег јавног тужилаштва у Краљеву.

ЈП ЕПС ће наставити контроле да би се предупредиле или откриле евентуалне злоупотребе и на тај начин заштитила имовина предузећа, саопштавају из Сектора за односе с јавношћу ЈП ЕПС. 

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!