МО СНС Костолац о значају културе и њене одрживости за локалну заједницу

Месни одбор Српске напредне странке у Костолцу организовао конференцију за медије на којој су се обратили повереници Милена Церовшек, председница Скупштине ГО Костолац и Серџо Крстаноски председник ГО Костолац.

Повереник Серџо Крстаноски говорио је о значају културе и њене одрживости за локалну заједницу.

 

 

МО СНС Костолац планира велики број културних активности у оквиру манифестације „Костолачко лето”,  а све у интересу наших суграђана од оних најмлађих до најстаријих. Захваљујући „Центру за културу последњих неколико година Костолац је препознатљив и по културним манифестацијама које су допринеле туристичкој промоцији нашег места. Фестивал цвећа, Костолачки котлић, Фестивал спорта, Изложба олдтајмера, Костолачки полумаратон, Пливачки маратон, само су неке од манифестација које се организују са циљем развоја туристичких потенцијала, рекао је Серџо Крстаноски

Установа Центар за културу „Костолац“ је носилац разних програма и пројеката који јој омогућавају  да у оквиру свог деловања утиче на подизање опште свести грађана у погледу духовног развоја и квалитета живота.

Током лета планирани су разни програми, активности и дешавања међу којима су концерти, фестивали, ликовне колоније, програми за децу, радионице и представе, нагласио је повереник Крстаноски. Велики број активиста Месних одбора СНС како Костолца, тако и Петке, Острова, Кленовника и Старог Костолца је укључен у организацију свих манифестација”, додао Крстаноски

МО СНС Костолац настоји да омогући доступност културних садржаја свим грађанима. „Обезбедити разноликост уметничког изражаја, као и очување културног наслеђа кроз подршку непрофитним садржајима, биће приоритет Месног одбора СНС Костолац у наредном периоду, нагласила је повереница Милена Церовшек на конференцији за медије.

 

 

Што се тиче манифестације „Костолачко лето 2019”, морам јавно похвалити в.д. директора Центра за културу Костолац Драгана Николића, али и директорку Јелену Шаманц, која је све програме и манифестације одлично организовала, пре одласка на боловање.  Посебно бих издвојила Пливачки маратон и Островачки бећарац, који су добили пре свега логистичку, а онда и сву другу потребну подршку од  Центра за културу Костолац и Градске општине Костолац”, рекла је Церовшек и истакла да ће МО СНС Костолац наставити да улаже у културу јер она утиче на побољшање општег квалитета живота и оснажује најрањивије категорије друштвених група да учествују у друштвеним процесима.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!