Киша створила проблеме на ПК „Дрмно”

Производња стабилна упркос киши

 Из предострожности била су уведена и посебна дежурства, у циљу праћења целокупне ситуације на етажама и унутрашњем одлагалишту

Рудари Површинског копа „Дрмно” кажу да је киша њихов највећи непријатељ, јер се тада производне и све друге активности одвијају у веома отежаним условима за рад. А у мају,кише је било напретек. У просеку, на копу „Дрмно” на дневном нивоу пало је око осам литара кише по квадратном метру. Делује да није реч о великој количини падавина, али ако се узме у обзир чињеница да је рударским активностима захваћен простор од 17 квадратних километара, онда то значи да заводњеност копа није била безначајна. Објекти за површинско и дубинско одводњавање добро су функционисали. Из предострожности била су уведена и посебна дежурства, у циљу праћења целокупне ситуације на етажама и унутрашњем одлагалишту.

 

 

Током маја киша нам је стварала проблеме у организацији производног процеса, као и у спровођењу других планираних активности. Упркос томе, производња угља током кишних дана била је редовна и континуирана – рекао је Драгослав Славковић, директор копа „Дрмно”. – Током протеклог месеца путеви су нам представљали највећи проблем. Били смо принуђени да свакога дана, у свакој смени, радимо на њиховој поправци и санацији како бисмо створили какве-такве услове за функционисање копа. У наредном периоду, захваљујући испорукама ломљеног камена, поправка путева биће много темељнија и квалитетнија. Возила помоћне механизације експлоатисана су у тешким условима, што се негативно одразило на њихову погонску исправност. Имали смо повећан број кварова на возилима и механизацији, тако да су одржаваоци имали пуне руке посла. Но, без обзира на све, успели смо да остваримо пристојну производњу, узевши у обзир све проблеме с којима смо се сусретали. 

Приоритет је остваривање планиране производње откривке, јер за тону угља треба откопати 4,5 кубика јаловине.

Ремонт од 17. јуна

Од 17. јуна на Површинском копу „Дрмно”почиње ремонт угљеног система и трајаће до половине јула. Поред поправке рударске механизације, биће спроведене и одређене техничко-технолошке активности.

Извор: „Енергија Костолац”

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!