ЕПС у центру инвестиција у инфраструктуру

Камен темељац за нову школу у Звечки

У насељу Звечка, надомак Обреновца положен је камен темељац за изградњу нове школске зграде О.Ш.„Јован Јовановић Змај”, са савремено опремљеном фискултурном салом у коју ће бити уложено 1.300.000 евра.

Догађају су присуствовали Младен Шарчевић, министар просвете, науке и технолошког развоја у Влади Србије, Горан Весић, заменик градоначелника Београда, Славко Гак градски секретар за образовање и дечју заштиту, Дубравка Негре, директор канцеларије „Европске инвестиционе банке” за Западни Балкан и Милорад Грчић, в.д. директора ЈП ЕПС предвођени Мирославом Чучковићем, председником општине Обреновац и Вером Ђорђевић, директором О.Ш.„Јован Јовановић Змај”.

 

 

Највећа заслуга за данашње постављање камена темељца, односно почетак изградње нове школе и фискултурне сале, припада житељима Звечке, посебно најмлађима, који представљају будућност овог места. Број становника у Звечки из године у годину све више расте, што представља додатни мотив и моралну обавезу за све нас, од локалне самоуправе до Владе Републике Србије, да се у овакве средине и даље инвестира – рекао је Милорад Грчић, в.д. директора ЈП ЕПС у присуству стотинак грађана, углавном ђакаи њихових родитеља.

Он је подсетио да су „Електропривреда Србије” и Градска општина Обреновац крајем 2018. године закључили споразум о сарадњи, на основу којег ће ЕПС у наредне три године поспешити и унапредити развој комуналне инфраструктуре Обреновца са три милијарде динара.

У оквиру пројекта топлификације Новог Београда, који ће се у блиској будућности грејати топлотном енергијом из Термоелектране „Никола Тесла А” у обреновцу, биће топлификовани и остали делови обреновачке општине, а један од њих је и насеље Звечка – додао је Грчић.

Ова прилика искоришћена је за разговор о досадашњим и следећим капиталним пројектима за побољшање квалитета живота у Обреновцу, Београду и Србији.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!